arch/ive/ief (2000 - 2005)

Dringende Steunoproep voor Ali Khalid Abdullah
by Anarchist Black Cross-Gent Friday May 18, 2001 at 12:43 AM
abc_gent@yahoo.com PB 40, 9000 Gent 2, België

Ali Khalid is een zwarte politieke gevangene die al meer dan een decennium vastzit. In maart werd zijn parool voor de 5de maal geweigerd,hoewel hij aan alle voorwaarden daarvoor voldoet.En nu werd bij hem ook kanker vastgesteld. Tijd om de campagne voor zijn vrijlating op te drijven. Een oproep van voormalig politiek gevangene Lorenzo K. Ervin.

DRINGENDE CAMPAGNE VOOR ALI KHALLID ABDULLAH

Onlangs heb ik vernomen dat bij de zwarte anarchistische politieke gevangene, Ali Khallid Abdullah, keelkanker werd vastgesteld, en dat de Michigan gevangenisdirectie hem weigert medische verzorging te geven. Keelkanker is levensgevaarlijk en het is pijnlijk om zelfs maar te slikken. Iedere dag gaat zijn toestand achteruit. De geneesmiddelen die hem aanbevolen werden door de gevangenisdokter, werden blijkbaar "te duur" bevonden, en worden nu geweigerd door de gevangenis en de medische staf van de Thumb Correctional facility in Lapeer, MI. Toen Ali vroeg voor een herbevoorrading, werd hem verteld dat zijn voorschrift niet verder zou worden opgevolgd tenzij hij zelf zou willen "meebetalen", en dat de medische assistent van de gevangenis die het voorgeschreven had, was ontslagen of overgebracht naar een andere instelling!

Dit overkomt Ali allemaal omdat hij een politiek activist is in het Amerikaanse gevangenissysteem, die de 'Political Prisoner of War Coalition' opgericht heeft met afdelingen in de US, Canada, UK, en verscheidene andere landen. Deze organisatie geeft een stem aan gevangenen, onderricht ze in positieve zin om te vechten voor een nieuwe samenleving, strijdt tegen racisme en sexisme in gevangenissen, en onderwijst de gemeenschap over de *ware redenen* voor gevangenissen, misdaad, politie en gezag. (voor meer – engelstalige – info over PPWC, ga naar hun URL op http://linkeseite.de/Texte/ppwc/0001.htm, of op http://squat.net/infopool/msg02062.html). Hij wordt voortdurend lastiggevallen door racistische bewakers, en hij wordt nu achtergelaten om alleen te sterven!

Ali zit vast omdat hij directe actie ondernomen had tegen een drugsdealer in zijn buurt, die een 11-jarig meisje gemolesteerd had als "betaling" voor haar moeders drugsverslaving. Hij kreeg een langdurige straf en werd in het beruchte Michigan gevangenissysteem gegooid. Hij is dus een politiek gevangene, een persoon in de gevangenis voor een onrechtvaardigheid begaan door de staat, die een "voorbeeld" van hem gemaakt hebben. Het is de regering die verantwoordelijk is voor de crack cocaïnehandel, maar mensen zoals Ali die proberen dealers te stoppen worden tot criminelen gemaakt.

Nu is hij bang te sterven in de gevangenis, net zoals Black Liberarion Army PPOW Albert Nuh Washington vorig jaar aan kanker is gestorven. We kunnen niet toestaan dat opnieuw een andere politieke gevangene sterft omdat wij niets deden. We moeten deze broeder helpen, die men wil laten sterven door medische nalatigheid.

Ik was in exact dezelfde situatie als Ali; in 1974 hebben federale gevangenisambtenaren me opzettelijk blootgesteld aan een met tuberculose besmet gevangene, en gooiden me dan in een TB kamer in een gevangenishospitaal waar ik had moeten sterven. Maar door het protest van een aantal gevangenensteungroepen, Zwart radicale, en basisgroepen, waren ze verplicht me weg te halen naar het MAYO hospitaal en me medicatie te geven die me terug gezond gemaakt heeft. Alleen de protestbeweging heeft mijn leven gered, dus ik ben het levende bewijs van wat we nu moeten doen om Ali te helpen nu hij in nood is.

Mensen van zijn eigen organisatie [PPWC], the Black Autonomy Network of Community Organizers, the Anarchist Black Cross, studenten, jeugd en andere activisten hebben samen the INTERNATIONAL CAMPAIGN TO SUPPORT ALI KHALLID ABDULLAH gestart, opdat de gevangenisambtenaren hem de medicijnen en behandeling zouden geven die hij nodig heeft om te overleven, en om te vechten voor zijn vrijlating uit de gevangenis. We vragen je om ons alsjeblieft te steunen deze broeder te helpen.

Lorenzo Komboa Ervin

WAT KAN JIJ DOEN?

1. Verspreid info over Ali's situatie, en zorg dat je organisatie zich aansluit bij deze campagne om Ali te redden van medische nalatigheid, en om te vechten voor zijn vrijlating.

2. Stuur protestbrieven naar: Bill Martin, Michigan Dept. of Corrections,P.O. Box 3003, Lansing, MI. 48909

3. Sluit je aan bij the International Committee to Support Ali Khallid Abdullah, c/o BANCO, P.O. Box 19962, Kalamazoo, MI. 49019-0962 (USA) komboa@yahoo.com, of contacteer Cynthia Ritsher, PPWC Information Center, P.O. Box 554, Lincoln, MA. 01773 (USA) cwritsher@aol.com

4. Stuur steunbrieven en donaties naar Ali: Ali Khallid Abdullah, #148130, Thumb Correctional Facility, 3225 John Conley Drive, Lapeer, MI. 48446 (USA), of naar een van de steunadressen hierboven.