arch/ive/ief (2000 - 2005)

Spanje: Eduardo in hongerstaking
by Anarchist Black Cross - Gent Tuesday May 01, 2001 at 01:55 PM
abc_gent@yahoo.com PB 40, 900 Gent 2, België

Sinds november vorig jaar zit de jonge anarchist Eduardo Garcia Macias in de gevangenis in Spanje. Hij werd valselijk beschuldigd van het zenden van een aantal bombrieven en riskeert 20 jaar. Op 26 April ll. begon Eduardo een hongerstaking. Hieronder volgt een brief die Eduardo schreef.

"Op 17 April heb ik er 5 maanden gevangenisschap opzitten. Reeds 5 maanden wordt ik opgesloten als straf omdat ik naar een betere wereld verlang en die tracht op te bouwen enkel gewapend met dat verlangen en solidariteit.Vijf maanden onder druk en in isolatie omdat ik mijn mond niet houd.

Gevangenisschap en valse beschuldigingen zijn niets nieuws voor ons die het huidige economische systeem van miserie en onderwerping proberen te veranderen.

Wanneer mensen zoeken naar rechtvaardigheid, wanneer de waarheid wordt verteld, wanneer mensen vechten voor vrijheid, dan reageert de staat altijd lafhartig. Ik heb de bommen niet verzonden. En zowel mijn vrienden als degenen die deze valstrik hebben opgezet weten dit.

Dit soort valstrikken worden niet alleen uitgedacht om concrete "storende" individuen aan te vallen, maar om sociale bewegingen te criminaliseren en angst aan te jagen. Nu trachten zij de grote sociale beweging in solidariteit met de gevangenen kapot te maken. En in het bijzonder willen zij een einde maken aan de libertarische solidariteit.
Wat deze "democratische" staat werkelijk angst aanjaagt, is niet het vuurwerk dat ik zou verzonden hebben en dat zij mij in de schoenen willen schuiven met valse "bewijzen" en leugens, maar de kracht van de solidaire stemmen opkomend tegen het verwerpelijke en illegale FIES systeem, tegen de afschuwelijke penitentiaire politiek van verspreiding van de gevangenen die honderden mensen opsluit op 300, 500 of zelfs 1000 kilometer van hun geliefden. Opkomend voor de vrijlating van de ernstig zieke of pijn lijdende gevangenen, tegen de folteringen, voor een goede verzorging, ...

Al deze eisen worden verondersteld te worden gerespecteerd door de Spaanse wetgeving, en zijn allen opgenomen in de verdragen voor de mensenrechten ondertekend door de Spaanse staat.

Wij zullen niet ophouden op te komen voor Rechtvaardigheid, Gelijkheid, Respect en Vrijheid, hoe zeer zij ons ook slagen, gevangennemen, erin luizen.

Vandaag, 26 April begin ik een hongerstaking die zal doorgaan tot de 1ste Mei. Vijf dagen van honger voor mijn 5 maanden van legale ontvoering en voor mijn onmiddelijke vrijheid, en één dag meer, de 1ste Mei, als een saluut aan de kameraden vermoord door de Noordamerikaanse Staat op de 1ste Mei 1896, en ook als een steunbetuiging voor de eisen uitgedragen in de straten op die dag door mijn kameraden van de CNT-AIT.
-EDUARDO GARCÍA"


Je kan schrijven naar Eduardo:
EDUARDO GARCÍA MACIAS
MODULO 4
C.P.: MADRID V SOTO DEL REAL
28791 SOTO DEL REAL
MADRID
SPAIN


Zend protestbrieven naar:
Ma TERESA PALACIOS
JUZGADO DE INSTRUCCIÓN 3
AUDIENCIA NACIONAL
C/ GARCÍA GUTIERREZ 1
28080 MADRID
SPAIN

Voor meer info, zie ook:
http://archive.indymedia.be/display.php3?article_id=2585

en contacteer:

ABC- GENT
of
CNA-ABC MADRID
PASEO DE ALBERTO PALACIOS 2
28021 MADRID
SPAIN

Het ABC-Madrid doet een dringende oproep tot financiële steun, je kan storten op volgend bankrekening:
CAJA MADRID 2838-1022-21-3004669143
naam: Elsa Sola Peces

VRIJHEID VOOR EDUARDO!

1 MEI: vergeten we niet: PARSONS, SPIES, FISCHER en ENGELS, onschuldig veroordeeld en opgehangen omwille van hun sociale strijd! De tijden zijn veranderd? ...