arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bombspotting : Oorlog aan de Oorlog
by han Tuesday April 24, 2001 at 12:32 PM
han@skynet.be

Er wordt op de indymedia site en op een aantal andere website een heel debat gevoerd over het geweld dat door de militairen werd gebruikt tijdens bombspotting. Sommigen beweren hier zelfs dat het geweld van de actie voerders zou komen.

Bombspotting : Oorlog aan de Oorlog,

Er wordt op de indymedia site en op een aantal andere website een heel debat gevoerd over het geweld dat door de militairen werd gebruikt tijdens bombspotting. Sommigen beweren hier zelfs dat het geweld van de actie voerders zou komen. …

// Laat ons een beginnen met het begin.

# De actie voerders betraden de basis uit protest tegen "massa vernietigingswapens", kernwapens met andere woorden. De geschiedenis toonde reeds wat dergelijke wapens uitrichten, en alsof dat nog niet genoeg is zijn de bommen die zich op Kleine Brogel bevinden vele male krachtiger dan de bommen die tijdens WOII in Japan werden. Daar begint dus het geweld, ….

# De actie voerders betraden de basis omdat die wapens daar illegaal liggen. Kernwapens werden in De Haag en veroordeelt als "een misdaad tegen de mensheid". De actie voerders deden niet meer of niet minder dan hun burgerplicht te vervullen. De militairen overheden bijgestaan door de rijkswacht verhinderden de actie voerders in het uitoefen van hun burgerplicht. De volgende daad van ongerechtvaardigd geweld.

# Indien zoals sommigen hier beweren, het betreden van de militaire basis een illegale daad zou zijn, waarom leggen de militairen dan geen klacht neer. Want daar is het actie voerders om te doen, aantonen dat ze in hun recht zijn. De militaire overheden staan duidelijk niet recht in hun schoenen, anders zou je toch gewoon een proces inspannen zou ik zo denken.

# De grootste "wandaad" die de activisten begingen is dat ze durfden hun burgerrechten opeisen. Als Irak een beetje vervelden doet over mogelijk controles op hun grondgebied worden ze gelijk getrakteerd op bombardementen, een embargo dat reeds 500.000 kinderen het leven kostte, …. Maar als in eigen land een aantal vrede activisten "vastberaden" hun burgerplichten willen uitoefen, waarbij ze trouwens rechter in hun schoenen staan de militairen in Irak, dan schreeuwen die militairen moord en brand. Vreemde jongens die militairen.

# Bovendien zijn er weldegelijk in de eerste plaats gewelddaden gebruikt door die militairen en de rijkswacht. Een jongen werd toegetakeld met een boksbeugel (hij stond niet een op de basis) Een meisje kwam terecht onder de hoeven van een paard. ... Meerdere camera´s, filmpjes,... Werden in beslag genomen …. Indymedia is aan het werken op een video verslag, en een ding is al duidelijk, getuigenissen en beelden genoeg om dat aan te tonen. Maar voor mij is dit geenszins de essentie.

// Want Indien er geen kernwapens zouden liggen op kleine Brogel, indien op die militaire basis geen massa vernietiging wapens zouden liggen die tienduizenden mensen tegelijk kunnen vermoorden, dan zou de basisbetreding niet nodig zijn, dan zouden we niet op burgerinspectie moeten komen.