arch/ive/ief (2000 - 2005)

Wat Nieuws ? Professor Barabas helpt Alphonse Verplaetsche
by generaal custer Thursday April 19, 2001 at 07:16 PM
mongeneraal@hotmail.com

Ex-goeverneur Alphonse Verplaetsche gaat "de Nationale Bank van Belgisch Congo" helpen. Professor Barabas bedient de teletijdcabine.

Wat Nieuws ? Professor Barabas helpt Alphonse Verplaetsche

Alphonse Verplaetsche - gewezen goeverneur van de Nationale Bank van het Koninkrijk Belgiƫ - zou technisch raadgever worden van de Nationale Bank van de Democratische Republiek Congo. Verplaetsche in het VRT-radiojournaal van donderdag 19 april : "ja, ik ga de nationale bank van Belgisch Congo helpen". Verplaetsche krijgt op zijn beurt technische assistentie van Professor Barabas die de ex-goeverneur met zijn teletijdcabine naar het koloniale tijdperk flitst !
In ditzelfde verband : de nieuwe Congolese president Joseph Kabila kreeg meteen na zijn aanstelling in januari 2001 het verwijt dat hij te jong was om zo'n groot land te leiden. Waarop de vroegere Congolese minister Yerodia repliceerde : "en hoe oud was Boudewijn van Saksen-Coburg toen hij in 1950 de Belgische troon beklom ? En Boudewijn moest niet alleen over Belgiƫ maar ook over Belgisch Congo regeren !".