arch/ive/ief (2000 - 2005)

Racisme tijdens arrestaties
by Klaas Van Audenhove Monday April 16, 2001 at 05:29 PM

Verschillende van onze leden staken de omheining over en werden gearresteerd. Eén van onze leden, die zich nochtans gewillig en zonder vluchtpoging liet arresteren, werd wel zeer hardhandig aangepakt door de dienstdoende militairen, misschien toevallig omdat hij een iets donkerder huidskleur had ...

Opmerkelijk

Ook de Volksuniejongeren namen dit jaar weer in grote getale deel aan de Bomspotting in Kleine Brogel. Verschillende van onze leden staken de omheining over en werden gearresteerd. Eén van onze leden, die zich nochtans gewillig en zonder vluchtpoging liet arresteren, werd wel zeer hardhandig aangepakt door de dienstdoende militairen, misschien toevallig omdat hij een iets donkerder huidskleur had dan de rest. Verschillende omstaanders waren hiervan getuige en lieten hun ongenoegen duidelijk blijken.

Dit incident, dat zeker niet alleen staat, toont dat racisme nog meer dan latent aanwezig is in het Belgisch leger.

Klaas Van Audenhove
Voorzitter Volksuniejongeren

vlaams-blok militairen
by wouter Tuesday April 17, 2001 at 02:11 PM

naar ik gehoord heb heeft een militair een kleuring zijn vlaams-blok kaart getoond met begeleidende racistische uitspraken

en dat kunnen velen bevestigen...
by - Tuesday April 17, 2001 at 09:35 PM

en dat kunnen velen bevestigen...

Volksuniejongeren zijn talrijkst geweest
by Jean Thursday April 19, 2001 at 12:27 AM
jean_marc@Hortmail.com

al ben ik agalever, toch moet ik zeggen dat Agalev in de pers als grote held werd naar voor gebracht, terwijl VU duidelijk het talrijkst waren. Ik spuw op de lafheid van sommige agalevers die hier wel de grote jan uit hangen, maar nooit bij de voorttrekkers geweest zijn, terwijl ze verwijten gooien naar Van Krunkelsven die omwille van een doodsbedreiging als alleenstaande vader besliste om zich niet te laten arresteren.

van dienderen
by dirk Thursday April 19, 2001 at 03:50 PM
dirkkint@hotmail.com

Zonder hier een voorkeur voor groen of geel uit te spreken wil ik toch even melden dan agalev'ers Hugo Van Dienderen (niet op BomspotIII wegens verstuikte voet) en Jef Ulburghs (alompresent op bomspot III) toch ook bij de voortrekkers geweest zijn met hun betredingen van de basis in het verleden.

Als ik me niet vergis was Van Dienderen ook bij de aangeklaagden toen de correctionele rechtbank van hasselt zich onbevoegd verklaarde.

Maar inderdaad, de VUjongeren waren massaal present. Chapeau.
Zouden er daar ook van de strekking Bourgois tussen hebben gezeten??

politici
by kleisie Thursday April 19, 2001 at 05:43 PM
kleisie@softhome.net

Was het niet opvallend dat de belangrijkste politici die (5 meter?)over de draad gingen binnen het bereik van de camera's nog een interviewtje konden geven? Ik heb geen enkele van die grote mannen op de tarmac van de landingsbaan gezien... Dat valt me lelijk tegen van hen.
nu waren er waarschijnlijk wel politici die ik niet ken, maar die krijgen toch geen media-aandacht. Als er belangrijke politici zouden gearresteerd zijn op de landingsbaan dan zouden de perscamera's wel tot 22u hebben kunnen wachten en dan zouden de misbruiken van het leger wel de pers gehaald hebben.
Aangezien de officiële pers zijn verantwoordelijkheid niet opneemt en liever veilig wat interviews afneemt van de politici ipv de gewone actievoerders stel ik voor dat we de volgende keer, als die er nog komt, massaal verborgen camera's en fototoestellen meenemen en de resultaten daarvan uiteraard op deze website publiceren. Ook moet de officiële pers op voorhand massaal en duidelijk opgeroepen worden om mee over de draad te gaan.
Deze site moet groeien en serieus genomen worden!

ja er is wat mis met de media he
by han Friday April 20, 2001 at 12:30 AM

Ja vreemde berichtgeveing he.
In Le soir stond er helemaal niets over bombspotting.
Op radio 1 hoorden we een majoor uitleggen dat de betogers "schade toebrachten aan de basis".
In de Standaard stond een titel "Bombspotting kost vele miljoenen".

Toch was ik aangenaam door de berichtgeving op de VRT en op de RTBF website.

Vreemd wel dat er men er haast nergens in slaagd in duidelijk te maken dat de militairen eigenlijk volledig in de illegaliteit zijn.
Ze verdedigen met "geweld" wapens die daar illegaal liggen.

Het feit dat wij (indymedia) bestaan, en tonen dat ook een andere berichtgeving mogelijk is maakt het voor de andere media natuurlijk moeilijker om zo maar hun gang te gaan.

De uitdaging waar we voor staan is inderdaad een nieuwe media creeren, zeker nu ook de openbare omroep steeds meer een commerciele opmroep begint te worden.

Men zeggen het voort, indymedia kan enkel bestaan als veel mensen er nieuws op posten.