arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bombspotting III: Activisten op de basis overleggen wat te doen
by Indymedia - Belgium Monday April 16, 2001 at 02:37 PM

De activisten op de basis (rond de 200) overleggen wat te doen. Ze krijgen de keuze van de politie : vredevolle overgave of laten arresteren ter plaatse.

De activisten op de basis (rond de 200) overleggen wat te doen. Ze krijgen de keuze van de politie : vredevolle overgave of zich laten arresteren ter plaatse.
De activisten overleggen nu in groepjes wat hen te doen staat. Ze worden sowieso opgepakt.
De eerste bussen met mensen die zich vrijwillig laten oppakken binnen de basis zijn reeds vetrokken. Er blijkt nu nog een hondertal activisten in menselijke ketting op de basis te zitten. De politie heeft gezegd dat, voor degenen die blijven, ze niet kunnen garanderen geen geweld te gebruiken.

Buiten de basis (op het spottersplein), zijn reeds groepjes van vastgebonden activisten verzameld door de politie.Ze worden hardhandig vastgebonden.Enkelen werden zelfs met de enkels tegen de rug vastgebonden.

Er zijn 2 licht gewonden gevallen, toen een paard van de eenheidspolitie niet onder controle kon gehouden worden.
De sfeer is over het algemeen erg onstpannen. Er zijn Franse, .. Finse activisten die versteld staan van de enorme aanwezigheid op Kleine Brogel.

het paard
by Peter Tuesday April 17, 2001 at 09:39 PM

het paard ging gewoon rechtdoor, het was zeker niet op hol geslagen, een paard op hol loopt niet rechtdoor in een mensenmassa!