arch/ive/ief (2000 - 2005)

Oproep voor de beschuldigen van de collectieven tegen uitwijzigen
by Steuncomite Friday April 13, 2001 at 04:45 PM
comitedesoutien@collectifs.net

De repressie tegen de sociale bewegingen gaat voort. Momenteel zijn er processen gericht tegen leden van de collectieven tegen de wijzingen.

Brussel, Gent, 13.04.01

Mevrouw, meneer,

Beste vrienden en sympathisanten,

De repressie tegen de sociale bewegingen gaat voort. Momenteel zijn er processen gericht tegen leden van de collectieven tegen de wijzingen. HET STEUNCOMITE VOOR DE BESCHULDIGDEN VAN DE COLLECTIEVEN TEGEN DE UITWIJZINGEN, dat onlangs is opgericht, nodigt u hierbij uit op een persconferentie op maandag 23 april om 10u30 in Theater VARIA, Graystraat 154- 050 Brussel. Bijgevoegd ter ondertekening vindt u een steunoproep. Aarzel niet om deze ook verder te verspreiden. Deze oproep zal op maandag 23 april aan de pers voorgesteld worden; we hebben uw handtekening dus zo vlug mogelijk nodig. De leden van de collectieven en hun advocaten zullen hier aanwezig zijn om op al uw vragen te antwoorden. U kan de beschuldigden financieel steunen door te storten op rekeningnummer: 001-3248620-69 van het Collectif Contre les Expulsions (Aarzel niet om een permanente opdracht te geven.).

We hopen op uw steun te mogen rekenen.

Lieve Van Kerckhoven,

Katleen Van Impe, Komitee tegen Uitwijzingen

Angela Van De Wiel, Vluchtelingen Actie Komitee

Prédrag Grcic, secretaris LDH section de Bruxelles

STEUNCOMITE VOOR DE BESCHULDIGDEN VAN DE COLLECTIEVEN TEGEN DE UITWIJZINGEN c/o Section de Bruxelles de la LDH, rue de Londres, 15 - 1050 Bruxelles. C/o VAK, Meelstraat 34, 9000 Gent, comitedesoutien@collectifs.net, tel.: 0497/29 18 39. www.collectifs.net/comitedesoutien

---------------------------------------------------------------------------- ----

OPROEP VAN HET STEUNCOMITE VOOR DE BESCHULDIGDEN VAN DE COLLECTIEVEN TEGEN UITWIJZINGEN

Omdat ze zich verzette tegen haar uitwijzing, werd Semira Adamu verstikt op 22 september 1998. Omdat ze asiel aanvroegen in België, liet men in Gent 74 Roma in de val lopen om hen daarna collectief te deporteren op 4 oktober 1999.

Ook nu nog worden asielzoekers en mensen zonder papieren dagelijks op gewelddadige wijze opgesloten en het land uitgezet.

Omdat ze deelnamen aan niet-gewelddadige acties om deze 'politiek' aan te klagen en te verhinderen, moeten 18 leden en sympathisanten van het Collectief tegen de Uitwijzingen vandaag verantwoording afleggen voor in totaal 22 aanklachten.

De vreemdelingen zonder papieren worden behandeld als criminelen. Met deze aanklachten worden ook de mensen die hen steunen als criminelen bestempeld.

Na de moord op Semira Adamu heeft de minister van Binnenlandse Zaken het Collectief aangeduid als echte verantwoordelijke voor de misdaad. Het proces van de rijkswachters met het kussen (maar niet van diegenen aan wie ze gehoorzaamden) zal eindelijk voorkomen. Vormen de recente beschuldigingen een hernieuwing van de schaamteloze betichtingen tegen het Collectief ?

In elk geval is de juridische procedure die tegen het Collectief wordt aangespannen een voorbeeld van een nauwelijks verhuld politiek proces. De bedoeling van dat proces is het criminaliseren en het discrediteren van de beweging tegen de gesloten centra en de uitwijzingspolitiek. Tegelijkertijd worden zo de administratieve willekeur en de brutaliteit van de politie gebanaliseerd.

Wij bevestigen onze solidariteit met de acties van het Collectief. Wij weigeren een 'immigratiepolitiek' die zich vertaalt in opsluitingen en uitwijzingen. Wij keuren de realiteit van een fort Europa af.

Daarom vragen wij dat de vervolging van deze militanten stopgezet wordt, dat de waarheid over de dood van Semira wordt bekend gamaakt, en dat de politieke en politionele verantwoordelijken veroordeeld worden. In een context van toenemende riminalisering van sociale bewegingen, herinneren wij er aan dat politieke contestatie een fundamenteel recht is.

SPES (groupe interuniversitaire et de hautes écoles de soutien aux sans papiers) -- Mateo Alaluf (sociologue, ULB) -- Jacques Bude -- Anton Cogen (acteur) -- Serge Cols (Attac Bruxelles) -- Didier Daeninckx (écrivain) -- Paul De Rijck (peintre) -- Jan De Wilde (chanteur) -- Pascale Fonteneau (écrivain) -- Rik Geeraerts (prof. KUB) -- Corinne Gobin (chercheuse ULB) -- Prédrag Grcic (Ligue des Droits de l'Homme-Bruxelles) -- Jean-Yves Hayez (Prof. UCL) -- Henri Hurwitz (prof. ULB) -- Pierre Marage (doyen Faculté des Sciences, ULB) -- Nicole Mayer (MRAX) -- Isabelle Stengers (philosophe, ULB) -- Lieve Van Kerckhoven (Komitee tegen Uitwijzingen) -- Frans Wuytack (sculpteur - poète - peintre) -- Katleen Van Impe, (lerares Nederlands), Henri Wajnblum (UPJB).

---------------------------Teken de oproep .....................

Naam..............
Voornaam...............
Functie/organisatie............................
Adres..................................
Gemeente.............
Postcode..................
Mail................
Fax.................

---------------------------Terug te sturen naar VAK, Meelstraat 34, 9000 Gent comitedesoutien@collectifs.net, tel.: 0497/29 18 39.

U kan de beschuldigden financieel steunen door te storten op rekeningnummer: 001-3248620-69 van het Collectif contre les expulsions (Aarzel niet om een permanente opdracht te geven.). www.collectifs.net/comitedesoutien

De email is niet goed
by Steuncomite Friday April 13, 2001 at 07:26 PM
comitedesoutien@collectifs.net

comitedesoutien@collectifs.net