arch/ive/ief (2000 - 2005)

Verrassingsactie arbeiders Continental
by posted by mara Monday April 02, 2001 at 01:23 PM

Uit het nieuws : een 400-tal werknemers van Continental-Teves, de vestiging van het bedrijf in Herstal, zijn vanmorgen onverwacht naar de vestiging van het bedrijf in Mechelen getrokken.De actie kwamen als een totale verrassing.

Een 400-tal werknemers van Continental-Teves, de vestiging van het bedrijf in Herstal, zijn vanmorgen onverwacht naar de vestiging van het bedrijf in Mechelen getrokken. Met een zevental bussen zijn ze vanochtend in Herstal vertrokken. De actie kwamen als een totale verrassing. De ordediensten waren niet op de hoogte.

De actievoerders hebben de bedrijfsafsluiting van de Mechelse vestiging doorbroken en gingen het bedrijf binnen. Even voor twaalven was de actie voorbij. De actie krijgt de steun van zowel de christelijke als de socialistische vakbond.

De vestiging van Continental in Herstal wordt gesloten op 31 mei. Slechts 100 van de 800 werknemers zouden aan de slag kunnen blijven. Met de actie protesteren de werknemers tegen de moeilijke onderhandelingen over het sociaal plan tussen directie en vakbonden. De directie weigert meer geld vrij te maken voor dat plan.

In Herstal maakt Continental banden voor trucks. Continental is een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Hannover.