arch/ive/ief (2000 - 2005)

% ATTAC VLAANDEREN % Congres gaat door.
by Attac Vlaanderen Friday March 23, 2001 at 05:49 PM

De voorbije weken is Attac Vlaanderen vooral in het nieuws gekomen door de "interventie" van de Belgische Staatsveiligheid. Daardoor is het derde congres op 10 maart niet kunnen doorgaan, maar is er ook een aangename solidariteitsactie op gang gekomen waarbij internet een belangrijke rol heeft gespeeld.

De voorbije weken is Attac Vlaanderen vooral in het nieuws gekomen door de "interventie" van de Belgische Staatsveiligheid. Daardoor is het derde congres op 10 maart niet kunnen doorgaan, maar is er ook een aangename solidariteitsactie op gang gekomen waarbij internet een belangrijke rol heeft gespeeld.
Zowel politici uit verschillende politieke partijen, NGO's, leden van sociale bewegingen en allerlei sympathisanten, maar ook gewoon verontwaardigde democraten zijn in hun pen geklommen om hun boosheid en bekommernis te uiten.
Minister van Justitie, Marc Verwilghen, is bedolven onder een heus mailbombardement.
Hij is ook geïnterpelleerd in de Kamer door Dirk Vandermaelen (SP), Jef Tavernier (Agalev) en Els De Weert (VU-ID21).
De volledige tekst van dit debat is te lezen op http://www.lachambre.be/commissions/cri/50/3/pdf/ic413.pdf
Let ook op de gevatte uitsmijter en sneer van de Voorzitter (Fred Erdman) na het debat aan het adres van Marc Verwilghen!
De SP heeft ook een intern onderzoek geëist door Comité 1 naar de onderzoekspraktijken van de Staatsveiligheid tegenover Attac Vlaanderen.
Zeven Europese parlementsleden hebben ons een zaal aangeboden, waarvoor wij uiteraard dankbaar zijn, maar wij wilden dat eerst en vooral de stedelijke Gentse overheid haar verantwoordelijkheid in deze zaak zou nemen en ons een goede infrastructuur zou ter beschikking stellen om alsnog het derde congres te kunnen laten doorgaan in Gent.
Dat is uiteindelijk gebeurd: we krijgen een zaal van schepen van onderwijs Freya Vandenbossche in naam van het college van burgemeester en schepenen van de stad Gent.
Intussen hebben we ook niet stil gezeten.
We hebben een interventie gedaan tijdens de manifestatie van de ambtenaren verleden week waarbij leden van Attac Vlaanderen 2000 folders hebben verspreid over de "privatisering van de publieke sector", een strijd die Attac Vlaanderen nauw aan het hart ligt.
Dinsdag 20 maart hebben we dan een ludieke en vreedzame actie georganiseerd aan de kantoren van de Belgische Staatsveiligheid in Brussel, Koning Albert II laan, nr. 26 (Northgate).
Alhoewel burgemeester Freddy Thielemans onze actie verboden had heeft de Brusselse politie onze actie begeleid. Misschien een communicatiekink in de kabel tussen burgemeester en politie?
Wij hebben als "staatsgevaarlijke terroristen" een mastodonttaart aangeboden aan de directie en personeel van de Belgische Staatsveiligheid waarop in chocoladeletters te lezen stond : "Niet ons werk is immoreel, maar de werkelijkheid" (Emile Zola) - Attac Vlaanderen".
Na bemiddeling door een politiecommissaris is een woordvoerder van de Staatsveiligheid naar buiten gekomen en heeft na naar onze grieven te hebben geluisterd en zelf opnieuw dezelfde argumenten te hebben naar voor geschoven die Verwilghen reeds had geopperd tijdens het kamerdebat, de taart in ontvangst genomen.
Wij hebben hem nog op het hart gedrukt dat ze misschien de taart konden verdelen en uitdelen aan de tientallen vluchtelingen die zich aan Northgate ophielden die middag.
Nu wij onze suikerzoete kant hebben laten zien wordt het opnieuw tijd om de strijd tegen de neoliberale globalisering aan te vatten.
Wij verwachten U tijdens het derde congres van Attac Vlaanderen dat doorgaat op zaterdag 21 APRIL 2001 van 10u tot 19u in benedenzaal van het INSTITUUT VOOR DE BOUW, Martelaarslaan 26, 9000 Gent.
De zaal is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.
Vanuit het St. Pietersstation met trams 21, 22 en 40 of bus 65.
Vanuit het Dampoortstation met bus 6.
Een hernieuwd en aan de actualiteit aangepast programma zal U binnen een tweetal weken worden bezorgd. U kunt alvast nu inschrijven:
Attac Vlaanderen (derde congres), Galgenberg 29, 9000 Gent.
Tel./Fax.09/372.44.91 e-mail: egoeman@worldonline.be

Wie nog geen lid is van Attac Vlaanderen of zijn of haar lidgeld moet vernieuwen kan dat doen op rekeningnr. 123-6163848-19
Met als vermelding "lidgeld 2001 Attac Vlaanderen".
Eerstdaags wordt een rekening geopend bij een nieuwe bankinstelling waarna alle lidgelden worden verplaatst naar de nieuwe bankinstelling.

Gewone leden betalen 500 fr. Werklozen betalen 250 fr.
U kunt ook steunend lid worden voor 1000 fr.
Vanaf eind maart ontvangen de leden driemaandelijks een Nieuwsbrief.

Organisaties betalen altijd 1000 fr. en grote organisaties 3000 fr.

In de hoop U te mogen verwelkomen op 21 april,
Zenden wij intussen, kameraadschappelijke groeten
Eric Goeman

Attac tegen privatisering
by merel Tuesday June 19, 2001 at 12:29 PM
merel.desmet@pandora.be 0495665693 Edmond Van Hoorebekestraat 130

Is het mogelijk een dossier van Attac in verband met privatiseringen te publiceren op de site van IMC ? Wij, van Atac Oostende zouden deze tekst graag ter beschikking stellen. Gelieve contact met mij op te nemen indien er belangstelling voor is.

Vriendelijke groeten,

Merel De Smet