arch/ive/ief (2000 - 2005)

Porto Alegre, het dagboek van Geert
by Geert Sunday January 28, 2001 at 06:30 PM

Vanmorgen wat vroeger opgestaan (6u45) om op tijd te kunnen vertrekken naar het forum, maar de perikelen met Bart zijn bagage (nog steeds niet gearriveerd) zorgen voor wat vertraging.

Porto Alegre, het da...
internetcafe_forum.jpg, image/jpeg, 640x480

Het wordt een zeer warme drukkende dag die rond 18.00 uur resulteert in een fikse wind die menig kraam de lucht in jaagt en gevolgd wordt door een stortvloed. De afkoeling is maar tijdelijk.

's Morgens in de themagroep rond "Welk soort internationale handel willen we?" geleid door Bernard Cassen van Attac Frankrijk en Le Monde Diplomatique is het vooral Walden Bello uit de Filipijnen die een serieuze indruk nalaat. De afwijzing van WTO, IMF en Wereldbank is totaal. Voor hem (en nog zovele anderen hier op het forum) kunnen deze instellingen best verdwijnen. De zogezegde open hand die deze organisaties uitsteken naar de NGO's en de protesterende burgers wordt niet aanvaard. Dialoog is enkel mogelijk op basis van gelijkheid en die is er momenteel niet. We kijken alvast uit naar de videoconferentie die vertegenwoordigers van het Wereld Sociaal Forum in Porto Alegre en het Wereld Economisch Forum van Davos met elkaar zullen confronteren nu zondag de 29ste. Deze uitzending is al aan heel wat televisiezenders verkocht, maar we hoorden dat onze VRT momenteel niet meedoet. Alvast op Arte kunnen ook de Vlamingen eventueel meegenieten.