arch/ive/ief (2000 - 2005)

Persconferentie: Humanitaire onderzoeks missie in Turkije.
by han Thursday January 04, 2001 at 07:00 PM

Op 19 december bestormde het Turkse leger 20 gevangenissen. Toen bleek dat Turkse overheid daarbij gebruik maakte van overdadig geweld besloot Peoples Right's Watch een humanitaire onderzoek commissie naar Turkije te sturen. Hieronder het verslag van de persconferentie op 02.01.2001 waar ze hun bevindingen toelichten.

  Persconferentie: Humanitaire missie in Turkije.
  Op 19 december bestormde het Turkse leger 20 gevangenissen, naar eigen zeggen om een einde te maken aan een hongerstaking die enkele honderden gevangen voerden tegen het invoeren van een nieuw gevangenis regime. Toen bleek dat Turkse overheid daarbij gebruik maakte van overdadig geweld besloot Peoples Right's Watch een humanitaire onderzoek commissie naar Turkije te sturen. Hieronder het verslag van de persconferentie op 02.01.2001 waar ze hun bevindingen toelichten.
  Emmanuel Leclercq
People's Rights Watch (Fr)
  Anne van Maeckelenbergh,
arts (Nl)
  Leen Laenens
Agalev (Nl)
  Frieda Brepoels
Volksunie (Nl)
  Geert Van Moorter,
Medecin (Fr)
  Interview avec Isabelle Wirtz
Ligue des droix de l'homme (Fr)
 

Omdat de waarheid getoond moet worden.

"Het zijn vreselijke beelden, maar we tonen ze U omdat de waarheid getoond moet worden." Dokter Geert van Moortele op de persconferentie na de Humanitaire missie in Turkije. Uit deze beelden blijkt dat deze mensen niet zijn omgekomen door zelf ontbranding maar door een langdurige blootstelling aan vlammenwerpers of napalm of iets dergelijks.