arch/ive/ief (2000 - 2005)

Actie in Brussel
by han Wednesday December 06, 2000 at 04:22 PM

Een vijftigtal mensen verzamelden in Brussel om hun steun te betuigen voor de Tobin Tax en om de betogers in Nice te ondersteunen.

Om 15 uur verzameleden op het Shuman in Brussel een vijftigtal mensen op vraag van Attac. Opvallende was een delegatie van 11.11.11 die de Tobin Tax op de agenda wil van de komende Eruopese top.
De mensen van 11.11.11 wisten ook te vertellen dat ze samen met een netwerk van NGO's en de vredesbeweging reeds 6 maand aan het werken zijn aan het voorzitterschap van Belgie van Europese.
De actie van vandaag is een beetje in het honderd gelopen door een gebrek aan voorbereiding, daar was eigenlijk iedereen het over eens. Het zou iedereen mischien moeten aanzetten om nu te beginnen acties, forums, … voor te bereiden voor het Belgische voorzitterschap. Er werd alvast druk heen en weer gepraat tussen de aanwezigen om dat wat beter voor te bereiden.
De actie voerders wandelenden van de Shuman plein naar dehet Europese parlement, daar werden wat liedjes gezongen en enkel toespraken gehouden.
Toen iemand wist te vertellen dat er in Nice om en bij de 100.000 betogers zouden zijn fleurden de gezichten wat op, en dat desondanks de regen.
Volgende afspraak 16u30 : wordt vervolgd