arch/ive/ief (2000 - 2005)

Promotiestunt van EasyEveryting loopt in Brussel uit de hand.
by Luc Schrijvers Saturday November 04, 2000 at 11:28 AM
lucschrijvers@hotmail.com

easyEverything opende enkele dagen geleden haar deuren. 5O frank voor 4 uur internet was de introductieprijs in Brussel. Gisteravond heeft zij tijdelijk haar deur terug moeten sluiten na moeilijkheden aan de ingang.

Al in de vroege avond stonden talrijke mensen, vooral jongeren, aan te schuiven om een plaatsje te bemachtigen in EasyEverything aan De Brouckère Plein in Brussel.
Er zijn 45O pc's ter beschikking. Al sinds de opening blijkt dat dit veel te weinig is en zeker met de introductieprijs van 5O frank voor 4 uur internet.
Omstreeks 21uur begonnen de moeilijkheden aan de ingang.
De politie werd er bij geroepen.. Na dat de politie weg was
escaleerde de problemen aan de ingang en kon iemand de sleutel bemachtigen van de portier en sloot de deur van buiten. Niemand kon binnen of buiten. Daarop besloot de directie om de deuren voor iedereen te sluiten en alle aanwezigen in het gebouw te vragen om te stoppen met internet. Toen begonnen sommigen ook problemen te maken in het gebouw zelf. Weer werd de politie erbij geroepen.
Een dame viel flauw en alle aanwezigen werden via de nooduitgang geevacueerd. De nooduitgang zelf was blijkbaar niet klaar. Medewerkers van easyEverything moesten met zaklataarns de aanwezigen naar buiten loodsen via lange gangen waar geen noodlichten waren. Laat staan zelfs gewoon licht. Zelfs de politie kon niet binnen het gebouw geraken. Laat staan bij ernstig noodgeval de brandweer.
Volgens de directie lag de schuld volledig bij de allochtonen. De directie kan beter hand in eigen boezem steken en is zelf oorzaak van de huidige moeilijkheden.

Luc Schrijvers
reporter ter plaatse