arch/ive/ief (2000 - 2005)

Béguinage, vluchteligen gearesteerd (Interview van uit de cel)
by han Monday November 27, 2000 at 08:52 PM

De bezetters van Béguinage kerk werden door de politie van Brussel gearresteerd na meer dan 6 uur onderhandelen met het OCMW. Uit die onderhandelingen en de houding van het OCMW bleek al eerder dat ze eerder als een last gezien werden en niet echt welkom waren. Feitelijk maakt het OCMW ny daklozen van bezetters.

RealAudio: stream with RealPlayer     or download RM file (1.8 mebibytes)

De Béguinage kerk werd na de brand van het afgelopen weekend als onbewoonbaar verklaard. Waardoor een 30 tal vluchtelingen die de kerk reeds 2 jaar bezetten zonder woonst kwamen te zitten. De voorbije twee dagen konden ze een onderdak vinden bij het OCMW van Brussel. Maar al snel bleek dat men de vluchtelingen liever kwijt dan rijk was.
Sinds twee uur deze namiddag werd er tussen de bezetters en het OCMW onderhandeld, waarbij het OCMW bestuur de druk op de bezetters steeds opvoerde.
Eerst en vooral werd alle pers geweerd, zo genaamd omdat de bezetters dat hadden gevraagd, persoonlijk werd ik tweemaal verwijderd, ook al vroegen de bezetters uitdrukkelijk naar mijn aanwezigheid.
Uiteindelijk werd nagenoeg elke communicatie met de buitenwereld onmogelijk gemaakt de ramen werden dichtgespijkerd, ... . Toen er ook fysiek geweld werd gebruikt tegenover enkele bezetters wilden deze klacht indienen bij de politie. De politie van Brussel was snel ter plaatse maar ze wilden de klachten van de bezetters niet aanhoren, integendeel, ze gingen over tot arrestatie van iedereen, ......

wordt vervolgd ...