arch/ive/ief (2000 - 2005)

En nu eens iets anders : Big Brother ???
by han Tuesday November 21, 2000 at 12:29 AM
han@mail.be

Vandaag konden we op de voorpagina van nagenoeg alle Nederlandstalige kranten leszen dat Bethy uit het Big Brother huis werd gestemd. Nog maar goed dat mijn lievelings krant het op de voorpagina titelde want ik had net die uitzending van zondag avond gemist

Het is onwaarschijnlijk hoeveel zinnige en onzinnige dingen er de afgelopen weken in de media verschenen over Big Brother. Sociologen, Psychologen, media deskundigen, … een hele horde specialisten hebt U in uw favoriete dag, week of maandblad over het "fenomeen" aan het woord kunnen horen. En wees gerust het is nog niet gedaan, nu kan U er zelfs hier iets over lezen
Nochtans word dit artikel gepubliceerd op indymedia, onafhankelijk, weet U wel: hier geen Van Thillo die zowel aandelen heeft in VTM, Kanaal 2, het Laatste Nieuws, De Morgen, …..
Geeft nu maar eerlijk toe U hebt ook al eens gekeken, indien niet dan hebt U het deze dagen ongetwijfeld zeer moeilijk om met Uw collega's op het werk een gesprek onderwerp aan te knopen.
Hebt U zich de vraag nog niet gesteld, hoe het kan dat een dergelijk non event de voorpagina's van nagenoeg alle kranten haalt. Terwijl iets meer dan duizenden kilometer verder 824 Turkse Politiek gevangenen een honger staking houden waar in geen enkel krant ruimte voor is. Terwijl duizenden mensen in Den Haeg actie voeren voor een duurzame milieu politiek, …
Hebt U er al bij stilgestaan dat nagenoeg alle dag en weekbladen, jawel nagenoeg allemaal ook aandeelhouder zijn van Kanaal-2. Ze hebben er dus nagenoeg allemaal baat bij dat U dat Big Brother "Nieuws" vindt. Want met hoe meer U kijkt, hoe meer inkomsten kanaal 2 haalt uit te publiciteit, ….
En als U het nog niet wist wordt het nu misschien duidelijk dat geen enkel, maar dan werkelijk geen enkel van al deze dag of weekbladen gemaakt wordt met de bedoeling om U te informeren. Ze worden allen gemaakt met de bedoeling winst te maken. Waarmee ik me absoluut niet wil uitspreken over de kwaliteiten en bedoelingen van de journalisten.
Toen ik het journaal op BRT1 hoorde was ik opgelucht, geen Big Brother, "Ik weet terug waarvoor de openbare omroep mijn steun verdient" dacht ik.
En dan "SLAGERIJ BETYY NU TERUG 24/24" luide de commercial.

U zal er niet aan onsnappen, Big Brother is voorpagina nieuws.
Be-hrijp je.