arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vlagen van zinsverbijstering.
by rafael grinfeld Wednesday November 15, 2000 at 02:29 PM
rgrinfeld39@hotmail.com

De artikels die maandag in de kranten verschenen over de zaak ALF - Anja Hermans - Spaak en Tandrad werpen een nieuw licht op de zaak. Hermans was de (jarenlange) regelmatige politie-ondervragingen beu en lijdt soms aan paranoia, daarom probeerde ze de wagen van een onderzoeksrechter in brand te steken.

Paranoia, zoiets valt niet mee. Jaren geleden heb ik er zelf een paar dagen veel last van gehad. Het was een moeilijke periode voor me. Een vriend had net zelfmoord gepleegd. Hij was met zijn jeep ergens opgereden. Wellicht was die vriend tegen zijn zin beroepssoldaat geworden en zat hij nu vast aan een contract. Misschien speelde dat mee. Ik was er in ieder geval van overtuigd dat mensen van het leger hem vermoord hadden. Ook leek het erop dat ik de ganse tijd door extreem-rechtse mensen achtervolgd word, zelfs mijn ex-lief verdacht ik ervan extreem-rechts te zijn. Vlagen van zinsverbijstering.
Het comité Wordt Vervolgd, dat zich met de zaak bezighoudt, doet er in ieder geval goed aan de verhalen van Anja die niet bewezen kunnen worden in vraag te stellen. Zoniet zal het nodeloos kwaad bloed zetten bij gerecht en politiediensten.