arch/ive/ief (2000 - 2005)

18 november 5O.OOO zandzakken aan ingang Congresgebouw Den Haag
by luc Schrijvers Sunday November 12, 2000 at 12:30 PM
lucschrijvers@hotmail.com

Op zaterdag 18 november vanaf 12.OO uur bouwt Milieudefensie een Dijk van zandzakken bij het Haagse Congresgebouw, waar de klimaatconferentie plaatsvindt. De Dijk komt te liggen voor de ingang van het Congresgebouw en vandaar met een boog langs de Johan de Wittlaan. De lengte van de Dijk wordt ongeveer 4OO meter, hij is anderhalve meter hoog en bestaat uit ruim 5O.OOO zandzakken.

Duizenden mensen vanuit de hele wereld helpen mee met de aanleg van de Dijk. Milieudefensie verwacht Dijkbouwers uit bijna 40 landen, waaronder de Verenigde Staten, Japan,
Indonesiƫ, Kameroen, Colombia en 24 Europese landen. Uit Engeland, dat momenteel te maken heeft met extreme regenval en overstromingen , komen een paar honderd Dijkbouwers.
Uit Nederland worden enkele duizenden mensen verwacht, en bouwen maatschppelijke organisaties als het Rode Kruis, Oikos (kerken) en het Wereld Natuurfonds mee.
De Dijk symboliseert de strijd tegen het wassende water, een van de belangrijke gevolgen van klimaatverandering. De Dijk is een indringende oproep aan de 18O deelnemende landen aan de conferentie in Den Haag om concrete maatregelen te nemen en de klimaatverandering te stoppen.

Bron : Milieudefensie

Luc Schrijvers