arch/ive/ief (2000 - 2005)

11.11.11. lanceerde publieke actie ‘stuur je pen naar de eerste minister'.
by Luc & han Saturday November 11, 2000 at 05:51 PM
www.11.be

Op donderdag 9 Nivember, heeft de koepel van de Vlaamse Noord Zuid beweging in Brussel de publieke actie op een ludieke wijze gelanceerd ‘stuur je pen naar de eerste minister'.

RealAudio: stream with RealPlayer     or download RM file (8.4 mebibytes)

Verschillende partijvoorzitters en parlementsleden van diverse partijen kwamen alvast hun steun betuigen voor het initiatief. De grote afwezige was echter de VLD. 11.11.11. wil Tobin-taks op de Europese agenda als België in het najaar van 2OO1 het voorzittersschap waarneemt.
Een unieke kans voor de Belgische regering om de kloof tussen arm en rijk in de wereld te verkleinen.
Door ervoor te zorgen dat de invoering van een belasting op financiële speculatie, de Tobin-taks, op de
Europese agenda geraakt. En opdat de eerste minister het niet zou vergeten, zal 11.11.11. hem met duizenden pennen bestoken, pennen van burgers die de Tobin-taks op de Europese agenda willen.
Vandaag hebben verschillende partijvoorzitters en parlementsleden alvast hun voorbeeld gegeven.
Zij mikten letterlijk hun pen op de Europese agenda : een duidelijk politiek signaal aan de eerste minister. De invoering van de Tobin-taks is voornamelijk een politieke keuze. Economische en financiële experts hebben aangetoond dat een dergelijke heffing technisch haalbaar is.
11.11.11 roept de bevolking massaal op om ook een pen te sturen naar de eerste minister om hiermee de politiek een ruggesteun te geven.
Wij interviewden volgende personen, Frans Teuchies (politieke actie 11.11.11.) Marleen Vos (Fondsenwerving) en Juan D. Sánchez (attac-Brussel) (Fr).