arch/ive/ief (2000 - 2005)

Betoging voor tsjechische ambassade in Brussel
by luc Schrijvers Thursday October 05, 2000 at 10:55 AM
lucschrijvers@hotmail.com

Woensdag in de vooravond hebben zo'n 3O overwegend studenten van de universiteit , leden van het Praag-committee 2OOO en attac betoogd voor de Tsjechische ambassade in Brussel..

Woensdag in de vooravond hebben zo'n 30 overwegend studenten van de universiteit, leden van het Praag-committee 2OOO en attac betoogd voor de Tsjechische
ambassade in Brussel..
Zij uitten hun ongenoegen voor het feit dat de politie in Praag op 26 september, de grote betoging hardhandig aangepakt heeft en dat er nog verschillende personen in Praag in de gevangenis zitten..

Volgens de gegevens van de Tsjechisch ambassade zitten er nog 19 buitenlanders in de gevangenis en over hun eigen landgenoten wordt er geen woord gerept... .

De betogers vroegen een onderhoud aan met de ambassade. Na bemiddeling door de politie werd een aktievoerster ontvangen door een woordvoerster van de ambassade..
De ambassade gaf een persmededeling uit dat er nog 19 buitenlanders in de gevangenis van Praag zitten en dat de imf/wereldbank top de Tsjechische president Havel en de regering dankte voor de aanpak tegen het geweld , uitgelokt door de betogers...Er zouden meer dan 9OO personen opgepakt zijn en voor meer dan 2O
miljoen frank schade aangericht zijn...

De betogers kregen ook steun van de Turkse DHKC en leden van de DHKC deelden pamfletten uit aan omstaanders met oproep tot solidariteit met het palestijnse volk tegen de agressie van Israƫl.

De betogers plannen nieuwe akties in de nabije toekomst.


Luc Schrijvers