arch/ive/ief (2000 - 2005)

Kleine Brogel
by paxei Monday October 02, 2000 at 04:54 PM

Op 1 oktober klommen we (ong. 60 personen) weer over de draad van de Amerikaanse basis (Kleine BrogHel) om te onderzoeken of er daadwerkelijk kernwapens aanwezig zijn. Op die manier overtreedden we twee wetsartikels: het betreden van en het fotograferen van de militaire basis. In "De morgen" verscheen een klein, zeer onvolledig artikel. Militair geweld? Lees de feiten.

De dag zelf:
veel voorkomend: mensen expres in een plas doen liggen, ook al boden zij geen enkele weerstand.
boeien aan handen EN voeten, soms werden duimen aan elkaar vastgeknoopt, een oude martelmethode
1 van de arrestanten werd een paar keer geschopt (door militairen)
tegen onze wil werden er bij de arrestatie (door militairen) foto's genomen en mensen op band vastgelegd (troffee om in te kaderen en boven het bed te hangen?)
verbaal geweld: "we binden je vast aan een boom en laten je twee uur daar zitten, niemand zal weten dat je vroeger gearresteerd werd"
we hebben met de commandant gesproken, die HEEL verbaasd was (???) omdat zijn manschappen tegen bevelen in handelden, wij hebben gevraagd om hen volgende keren naamkaartjes te doen dragen (eenvoudige identificatie). fotomateriaal werd ( vanzelfsprekend) in beslag genomen.

De dagen ervoor: ONTVOERING (!): 6(?) inspecteurs bezochten de basis al op andere dagen, 1 persoon die participeerde, maar niet over de draad klom, werd door militairen gewoon de basis op GEGOOID en gearresteerd.
psychologisch (verbaal) geweld (had geen effect)
de arrestatie van deze mensen gebeurde om ong. 13u, pas om 15u werd de rijkswacht ingelicht, dit in tegenspraak met onze rechten.

Dit zijn FEITEN, oh waarde medemens, het gaat hier niet om verzinsels, zo werkt de belgische democratuur.

En U, geachte militairen, vergeet niet dat wij u zien
SHAME ON YOU!!!! (schaam u)

Kleine Brogel
by Bruno Friday August 24, 2001 at 12:52 PM
Blabbi@hotmail.com

Komaan he jongens!

Wie komt er hier betogen?

Als jullie echt geen duw of plas kunnen verdragen blijf dan bij de moeder hé.

Blijf thuis! dan kan ik als militair deze normaal voor mij vrije dag met mijn gezin doorbrengen.
Het is niet door militairen dat er kernwapens in België aanwezig zijn wel door de heren politiekers die jullie als burger verkiezen.

Het vastbinden van duimen is een veel toegepaste manier die wij vaak bij elkaar toepassen en echt geen folteringsmethode hoor :-)

U heeft de keuze om er te zijn, wij moeten er zijn. Waarom zouden wij niet een beetje leute mogen hebben.
Wat verwachten jullie koffie en koekskes? Zie de zaken ook eens vanuit ons standpunt en als je dan toch wil komen betogen en de vandaal komen uithangen kom dan later niet janken als uw geitewolle sokken gekreukt zijn.

Waarschijnlijk tot volgend jaar.