arch/ive/ief (2000 - 2005)

MEER DAN 3OOO OP HET FEEST VOOR DEMOCRATIE, SOLIDARITEIT EN VERDRAAGZAAMHEID
by Luc Schrijvers Monday October 02, 2000 at 04:32 PM
lucschrijvers@hotmail.com

MEER DAN 3OOO OP HET FEEST VOOR DEMOCRATIE, SOLIDARITEIT EN VERDRAAGZAAMHEID VAKBOND ABVV ROEPT OP TOT VERZET ALS VLAAMS BLOK MEERDERHEID BREEKT....

Zaterdag jl. vond er in Antwerpen aan de Zuiderdokken een feest voor de demoratie, solidariteit en verdraagzaamheid plaats. Deze werd georganiseerd door de twee grote vakbonden ABVV en ACV-ACW in samenwerking met talrijke democratische bewegingen in Vlaanderen.

De hoofddoelstelling is om vanuit Antwerpen een positief signaal te geven naar het brede publiek.
De democratische bewegingen in Vlaanderen wensen hun steun toe te zeggen aan de democratische krachten en geloven in verdraagzaamheid en solidariteit.

Door zoveel mogelijk groepen uit te nodigen om het platform te onderschrijven, willen zij een proces van sensibilisering starten.

Met dit feest willen de organisatoren ook een signaal geven aan de politieke wereld: het middenveld, de nieuwe sociale bewegingen en de vakbonden maken zich zorgen over de huidige evoluties en het oprukken van extreem rechts.

Verschillende artiesten traden op oa; Robelio Peres uit Cuba, Raymond van het Groenewoud, LSP BAND met Kris Wouters (Clouseau),Coco Hr;, Geena Lisa, Jean Bosco Safari, Meredith, Sofie,Jan Leyers en Yasmine..


Tevens waren er verschillende standen van ngso's en politieke partijen..o.a. SP, AGALEV en PARTIJ VAN DE ARBEID...

In verschillende interviews met onze reportage ploeg ter plaatse sprak iedereen zijn bezorgdheid uit voor extreem rechts...vakbond ABVV ging zelfs een stap verder en zal massaal in verzet gaan indien VLAAMS BLOK de meerderheid in de Stad Antwerpen zou breken..

De optredende artiesten sloten zich aan bij de bezorgdheid van vele burgers in dit land....