arch/ive/ief (2000 - 2005)

Indymedia België vergadert.
by han Monday September 04, 2000 at 04:51 PM
han@skynet.be 0473 533 188

Indymedia België vergadert. Zaterdag 9 September 19 uur Elcker-Ik Antwerpen, Breughelstraat 31-33, Antwerpen

Indymedia België vergadert.

Zaterdag 9 September

19 uur

Elcker-Ik Antwerpen, Breughelstraat 31-33, Antwerpen

Het Independant Media Center is een internationaal netwerk van mediactivisten die op een radicale, objectieve en gepassioneerde manier de waarheid willen achterhalen. We werken uit liefde en inspiratie voor mensen die vechten voor een betere wereld. Ondanks de onwil van de traditionele media om de acties van deze mensen te verslaan.

Sinds we in juni 2000 met archive.indymedia.be gestart zijn is er al heel wat gebeurt. De website haalt gemiddeld 3.000 tot 10.000 bezoeken per week, en meer dan honderd mensen leverden op de één of andere manier een bijdrage voor de website.

De komenden maanden staan er aantal nieuwe uitdagingen voor de deur.

Praag

De Belgische bijdrage aan de IMC-verslaggeving in Praag vraagt de inzet van twee full-time medewerkers gedurende 1 maand.

Daarnaast mobiliseert IMC-België (tesamen met o.m. Oxfam en Attac) voor deelname aan de protestacties. Dat impliceert de organisatie van transport en logies. Vervolgens zijn er middelen en energie nodig voor : tele-communicatie, reportage-materiaal (video- en audio-tapes en disks) en promotie.

De kost van de hele onderneming bedraagt meerdere miljoenen, de Belgische bijdrage zal het half miljoen ruim overtreffen.

En daarna

Voor 2001 - en, met de huidige standaardisering bij de Media-NV's, ook nog lang daarna - ligt er werk op de plank. Om maar één belangrijk dossier te noemen : België is vanaf juni 2001 voorzitter van de EU-ministerraad en is zinnens punten te scoren, onder meer in de domeinen van de migratie en de Europese defensie. Progressieve democraten zullen dat voorzitterschap zeer aandachtig en kritisch moeten volgen.

Daarnaast wil IMC-België zich als een echte redactie structureren, om eigen journalistiek werk van niveau te presteren, en met de ambitie regelmatig de Belgische publieke opinie op te schrikken. Een redactie die zich weliswaar van een klassieke redactie onderscheid daar ze niet als een (redactionele) filter wil werken maar de mensen op het terrein wil leren gebruik te maken van het medium om hun verhaal te vertellen.

Over dat alles vonden we het tijd om eens bij elkaar te komen. We spreken af op zaterdag 9 september in Antwerpen. Daar gaat op dat ogenblik een weekend door ter voorbereiding van de activiteiten in Praag. (zie bijgevoegde informatie). Wij ontmoeten elkaar om 19u in Elcker-Ik Antwerpen, Breughelstraat 31-33, Antwerpen

Namens indymedia in wording.

Han Soete
han@skynet.be, 0476.533.188



PS : bijgevoegd vind je ook een sponsor brief, leg hem voor aan collegas, vrienden, familie,… We hebben elk beetje steun hard nodig.

 

 

Actietraining Praag

9 - 10 september 2000

Ter voorbereiding van de protesten tegen het IMF en de Wereldbank in Praag eind september, organiseert de JNM een training in geweldloos actievoeren enbasisdemocratische besluitvorming.

Op het programma staan onder andere:

  • Inhoudelijke info over IMF/WB
  • Werken in affinity-groups
  • Omgaan met geweld, arrestaties en politie tactieken (traangas, waterkanonnen, enz.)
    Tactische geweldloosheid
  • Uitbreiding en diversiteit van de beweging
  • Consensus-besluitvorming: hoe en wanneer gebruiken?

Een volledige agenda zal ter plekke aanwezig zijn. Op vraag kunnen ook andere aspecten worden opgenomen. In ieder geval wordt de training ten zeerste aanbevolen voor allen die naar Praag gaan, in het bijzonder de deelnemers aan de internationale actiedag van 26 september.

De training zal plaatsvinden op zaterdag 9 en zondag 10 september in de gebouwen van Elcker-Ik Antwerpen, Breughelstraat 31-33, Antwerpen. (zijstraat Lange Leemstraat, tram 8 halte Sint Vincentius, tram 8 kan men nemen aan station A’pen Berchem).

Start: 9 september, 10u ’s morgens

Einde: 10 september, ’s avonds

Kosten: geen (neem wel geld mee voor eten en drinken)

Slaapplaatsen trachten we te voorzien bij mensen thuis, dus wie iemand kent in A’pen waar hij terecht kan, zit alvast goed. Een slaapzak en een matje kunnen wel van pas komen.

SNEL INSCHRIJVEN AUB (zodat we enigszins zicht hebben op het aantal deelnemers) OP NR.: 0497/18 52 40