arch/ive/ief (2000 - 2005)

ALGEMENE MOBILISATIE VOOR PRAAG 2OOO
by Luc Schrijvers Thursday August 31, 2000 at 03:42 PM

Op maandag 29 augustus jl. was er een mobilisatie avond voor Praag 2OOO georganiseerd.

Op deze meeting waren heel wat aanwezigen komen opdagen en dit tot grote
verrassing van de organisatoren van Praag 2OOO.

Voordat de films over het verzet tegen de globalisering Seattle en Washington van start gingen waren er uiteenzettingen en een debat.
Waarom in verzet gaan : honderd miljoenen mensen over de hele wereld lijden onder de politiek van de Wereld Bank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Daarom verzetten wie ons tegen hun jaarlijkse bijeenkomst die deze keer plaats vindt in Praag op 26 september. (Daarom verwijzing naar S 26)

Aan de uiteenzetting namen deel de heer Cools Serge (Attac Brussel) , mevrouw Pierson Claire (Oxfam),de heer Mathias Bienstman (Milieuwerkgroep Gent), de heer Han
Soete (Indymedia) ,de heer David Poissonneau (comité België-Praag 2000) en de heer Mathieu Maes (comité België-Praag 2OOO).

De heer Mathieu Maes opende de uiteenzetting, daarna kregen alle sprekers de gelegenheid om de aanwezigen duidelijk te maken hoe belangrijk het verzet nodig is .
Er werd een oproep gelanceerd naar alle linkse en progressieve krachten om massaal hun stem te laten horen in Praag.
Na de uiteenzettingen volgde er een debat met de aanwezigen in de zaal.

Na Seattle, Washington, Davos, Brussel, Millau, Okinawa, Malawi, Melbourne…versterkt de beweging tegen globalisering zich en bereidt een storm voor in Praag.
De temperatuur in Praag op 26 september wordt geschat op 15 °C. Het comité België-Praag 2OOO denkt dat het er heel wat warmer kan worden.

Degene die interesse heeft om mee te gaan naar Praag kan via de site http://www.archive.indymedia.be meer informatie vinden om zich te laten inschrijven bij diverse organisaties.
De verblijf en reiskosten zijn voor iedereen betaalbaar gehouden..
Dus geen reden om thuis te blijven…