arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ons ideaal staat op muziek... United Against Fascism
by uaf@pandora.be Friday August 25, 2000 at 07:19 PM
uaf@pandora.be

Een avondklok vanaf 19 uur voor jongeren onder 16 jaar, een jeugdgevangenis voor minderjarigen, systematische identiteitscontroles, 600 agenten extra, patrouilles te paard en zerotolerantie. Een greep uit de 50 voorstel len van het Vlaams Blok voor de veiligheid in Antwerpen. Schuin de straat oversteken kan nog, al de rest wordt onmiddellijk bestraft. Het Iijkt sterk op de gevangenismaatschappij Made in USA.

Een avondklok vanaf 19 uur voor jongeren onder 16 jaar, een jeugdgevangenis voor minderjarigen, systematische identiteitscontroles, 600 agenten extra, patrouilles te paard en zerotolerantie. Een greep uit de 50 voorstel len van het Vlaams Blok voor de veiligheid in Antwerpen. Schuin de straat oversteken kan nog, al de rest wordt onmiddellijk bestraft. Het Iijkt sterk op de gevangenismaatschappij Made in USA.

Ondertussen haalt ook onze regering zijn inspiratie uit de Far West. Het grote voorbeeld Amerika, waar de rechten voor jongeren naar de sprookjestijd zijn ver-bannen. Geen degelijk onderwijs, geen degelijke jobs, geen jeugdhuizen en geen mogelijkheid om goedkoop uit te gaan. De USA spendeert wel miljarden aan politie, getto's, vuurwapens en gevangenissen. In de USA zitten 2 miljoen mensen achter de tralies, er zijn meer zwarten in de gevangenis dan in het hoger onderwijs. Dat kan toch niet ons ideaal zijn. Over het kanaal, in Engeland, voerde 'socialist' Tony Blair nu ook al de avondklok in. En in Koekelberg, in Brussel, mag je niet langer buiten na 22 uur.

Wij hebben een ander ideaal. Een wijk met uitzicht op werk en een degelijk loon, met speelpleinen,jeugdhuizen, een degelijke school met gratis onderwijs, en een goed contact tussen oud en jong, Belg en migrant. Geen zorgen of je werk zal vinden, omdat er jobs zijn. Een gezellige wijk waar je je veilig voelt, zonder politierepressie, met inspraak van alle buurtbewoners. Een wijk waar iedereen gelijke rechten heeft ongeacht het land van herkomst.

En dus zetten we ons ideaal op muziek. United Against Fascism (UAF) komt op 16 september in Hof Ter Lo (Borgerhout) op voor dat andere ideaal. Een positieve boodschap om samen het Blok te stoppen en met BeIg en migrant, jong en oud, rai, hiphop en reggae er iets aan te doen. En we vragen jou: blijf niet staan, werk mee aan UAF en be there!
Zaterdag 16 september 2000

Vanaf 20u00
in
Hof ter Lo
Noordersingel 28
2140 Borgerhout

Cheb Rachid Kasmi (B)

Muziek uit Hartje Borgerhout met internationale allures. Tussen zijn vele buitenlandse optredens, speelt deze Raï-ster een thuismatch in Hof ter Lo.

Sunscape (B)

De muziek van SUNSCAPE (°1995) is een mix van dub, roots en ambient. Omwille van hun achtergrond (twee Chilenen, twee Marokkanen een Sierra Leonees en twee Belgen), zijn er allerlei exotische elementen terug te vinden in hun songs. Invloeden komen van bands als Zion Train, Dub Syndicate, Dub Warriors, Augustus Pablo, Ozric Tentacles... Website Sunscape

Palmares:
- wonnen verschillende malen demowedstrijden van Studio Brussel.
- Optredens: Sfinks , Hove Live, Singel, Bultrock, Gekleurd Talent (Rotterdam).
- Tv-verschijning in “De Wandelende Tak” van VPRO in ’98.
- In 99 waren ze laureaat van Debuut Rock.

The Dub Factory (Uk)

The Dub Factory is het project van de Aziatische muzikant Parvez.
Ze releasden net hun laatste nieuwe CD “Revolution”. Dit nieuwe album is een combinatie van Reggae en Dub met de unieke klanken van Qwalli/Ghazal, een unieke Indische zangstijl. Ze mochten daarvoor rekenen op de hulp van Ram Shankar, één van de bekendste Indische zangers. Lees meer op http://www.thedubfactory.com
Free download in MP3 format : full track “Jawany Meh”

Civalizee Foundation (soundsystem)
DJ Grasshopper (Hiphop)
DJ Chesz (techno)
DJ Bosz (techno)

UAF is een inatief van Rode Jeugd i.s.m. MLB; Pioniers; Jeugdhuis Joh (Hoboken); Jeugdhuis Josto (Deurne), Jeugdhuis Rzoezie, (Mechelen); Jeugdhuis Antigoon (Antwerpen); Open Grenzen; Objektief; 8 mei kollektief; Roze Aktiefront; Jeugdhuis De Cluys (Borgerhout); De Waag (Antwerpen); vzw Watt; Alarmlijn Racisme vzw


BLIJF NIET STAAN, WERK MEE AAN UAF EN BE THERE!

Vul in, kruis aan en stuur dit terug naar uaf@pandora.be

Naam en Voornaam:

Adres:

Postnummer en gemeente:

Telefoon:

Leeftijd:

E-mail:

0 ik kom af en ik bestel …. voorverkoopkaarten aan 250 Bef/stuk

0 ik wil …. affiches

0 ik wil … flyers

0 ik wil plakken in de volgende buurt: ………………………..

0 ik wil mee flyers verspreiden

0 ik wil voorverkoopkaarten kopen

0 ik help mee 0 opbouwen

0 tappen

0 afbreken en opruimen (achteraf)


Who behind it!!
by JIm Saturday August 26, 2000 at 12:40 AM

I just visited the site The Architecture of Modern Political Power http://www.mega.nu:8080/ampp/ and visited some of the links ie. Sharelink and am finding who is behind the mess you speak of. The powers that be led by Rothchilds/Rockerfeller merely want to have dictitoral control over soverign nation states. They continue to use the WTO/IMF/World bank/NATO to carry out their neo-serfdom agenda N.B the sweatshop issues.