arch/ive/ief (2000 - 2005)

United Against Fascism zat 16/9/2000
by Jan Vandenbussche Monday August 21, 2000 at 08:55 PM
uaf@pandora.be

Antifascistisch Concert op zat 16/09/00 in Hof Ter Lo, ANtwerpen

United Against Fasci...
afficsvdez4.gif, image/gif, 150x208

ONS IDEAAL STAAT OP MUZIEK... UNITED AGAINST FASCISM

Op zaterdag 16/9/00 vanaf 20u00 in Hof ter Lo, Noordersingel 28, 2140 Borgerhout-Antwerpen.

Optredens van

Rachid Kasmi (Raï)
Sunscape (Reggae)
Dub Factory (Dub)
DJ's:
Civalizee Foundation
Grashoppa
Chesz
Boss

kaarten VVK: 250 BEF; KASSA: 300 BEF

ONS IDEAAL STAAT OP MUZIEK!

Een avondklok vanaf 19 uur voor jongeren onder 16 jaar, een jeugdgevangenis voor minderjarigen, systematische identiteitscontroles, 600 agenten extra, patrouilles te paard en zerotolerantie. Een greep uit de 50 voorstel len van het Vlaams Blok voor de veiligheid in Antwerpen. Schuin de straat oversteken kan nog, al de rest wordt onmiddellijk bestraft. Het Iijkt sterk op de gevangenismaatschappij Made in USA.

Ondertussen haalt ook onze regering zijn inspiratie uit de Far West. Het grote voorbeeld Amerika, waar de rechten voor jongeren naar de sprookjestijd zijn ver-bannen. Geen degelijk onderwijs, geen degelijke jobs, geen jeugdhuizen en geen mogelijkheid om goedkoop uit te gaan. De USA spendeert wel miljarden aan politie, getto's, vuurwapens en gevangenissen. In de USA zitten 2 miljoen mensen achter de tralies, er zijn meer zwarten in de gevangenis dan in het hoger onderwijs. Dat kan toch niet ons ideaal zijn. Over het kanaal, in Engeland, voerde 'socialist' Tony Blair nu ook al de avondklok in. En in Koekelberg, in Brussel, mag je niet langer buiten na 22 uur.

Wij hebben een ander ideaal. Een wijk met uitzicht op werk en een degelijk loon, met speelpleinen,jeugdhuizen, een degelijke school met gratis onderwijs, en een goed contact tussen oud en jong, Belg en migrant. Geen zorgen of je werk zal vinden, omdat er jobs zijn. Een gezellige wijk waar je je veilig voelt, zonder politierepressie, met inspraak van alle buurtbewoners. Een wijk waar iedereen gelijke rechten heeft ongeacht het land van herkomst.

En dus zetten we ons ideaal op muziek. United Against Fascism (UAF) komt op 16 september in Hof Ter Lo (Borgerhout) op voor dat andere ideaal. Een positieve boodschap om samen het Blok te stoppen en met BeIg en migrant, jong en oud, rai, hiphop en reggae er iets aan te doen. En we vragen jou: blijf niet staan, werk mee aan UAF en be there!

UAF is een inatief van Rode Jeugd i.s.m. MLB; Pioniers; Jeugdhuis Joh (Hoboken); Jeugdhuis Josto (Deurne), Jeugdhuis Rzoezie, (Mechelen); Jeugdhuis Antigoon (Antwerpen); Open Grenzen; Objektief; 8 mei kollektief; Roze Aktiefront; Jeugdhuis De Cluys (Borgerhout); De Waag (Antwerpen); vzw Watt; Alarmlijn Racisme vzw


BLIJF NIET STAAN, WERK MEE AAN UAF EN BE THERE!

Voor alle info, kaarten, inschrijven op de mailinglist, contacteer uaf@pandora.be