arch/ive/ief (2000 - 2005)

Politiek gevangene in België
by Comité de solidarité avec les prisonniers pol Monday August 21, 2000 at 06:49 PM

Wij vragen u een einde te maken aan deze willekeurige opsluiting, aangezien een uitwijzing uit België niet mogelijk is zonder bijzonder grote risico's."

Petitie

Onmiddellijke vrijlating van

de Turkse politiek gevangene in België,

Fehriye Erdal

 

Na haar gevangenneming op 26 september 1999 in België, diende de Turkse Fehriye Erdal (23 j.) een asielaanvraag in, die door de minister van Binnenlandse Zaken werd afgewezen op 10 juli 2000. De commissaris-generaal voor de vluchtelingen was nochtans van mening dat mevrouw Erdal niet naar Turkije of een derde land kan worden uitgewezen. Dat zou in strijd zijn met artikel 3 van het Europees Verdrag voor de rechten van de mens. Fehriye Erdal moet vrijgelaten worden, te meer daar de Raad van State het besluit van de minister van 25 juli om haar verblijfsvergunning op te heffen en haar uit te wijzen, heeft opgeschort.

Sinds 14 juli is mevrouw Erdal in hongerstaking. Om haar vrijlating te eisen en uit solidariteit, zijn een vijftiental mensen op 5 augustus eveneens in hongerstaking gegaan. Op 4 augustus schreef Dan Van Raemdonck, voorzitter van de Liga voor de rechten van de mens minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne: "Wij vragen u een einde te maken aan deze willekeurige opsluiting, aangezien een uitwijzing uit België niet mogelijk is zonder bijzonder grote risico's."

Ondergetekenden vragen derhalve de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlatingt van Fehriye Erdal.

Handtekening:

Naam, voornaam:

Adres:

Telefoon

Terugsturen naar Comité de solidarité avec les prisonniers politiques

Belliardstraat 197, bus 8, 1000 Brussel

Tel.: 02/280.22.28 Fax: 02/280.22.29

E-mail: gr010471@worldonline.be