arch/ive/ief (2000 - 2005)

Protest motie gericht aan de Burgemeester van de stad Brussel
by PVDA Brussel Friday June 16, 2000 at 02:42 PM

Protest motie gericht aan de Burgemeester van de stad Brussel, François –Xavier de Donnea

Wij ondergetekenden, hebben kennis genomen van de uitspraken van de Burgemeester van de stad Brussel, François-Xavier de Donnea, naar aanleiding van de uitzending ‘ Matin Première' , op woensdag 14 juni 2000, in verband met de gebeurtenissen op de Grote Markt van zaterdag 10 juni, na de match België- Zweden.

Wij citeren: " Dat was de strategie die we hadden vastgelegd voor vorige zaterdag, maar zaterdag, waren we op de hoogte door middel van rapporten van de politie, die volledig geloofwaardig zijn, dat de harde kernen van Brugge, Charleroi, Molenbeek en Anderlecht, hadden vergaderd met bepaalde elementen van de PTB in een café op de Ninoofse steenweg (Brussel) et dat ze afspraak hadden gemaakt op het Beursplein op het eind van de dag zaterdag." Verder tijdens het gesprek antwoordt de Donnéa op De Heer Elio Di Rupo, en blijft hij de verdediging opnemen van het gespierd optreden van de ordediensten, nog steeds volgens dezelfde logica. " Eerst en vooral is het duidelijk, dat het onmogelijk is een massa te informeren over het latente gevaar dat aanwezig is. Dus, was het onmogelijk aan de mensen te zeggen, op te letten, wanneer men gedwongen is de Grote Markt af te sluiten, omdat we weten dat er potentiële ‘casseurs' tussen ons zitten." ( uittreksels uit het geschreven verslag van de uitzending ons bezorgd door de diensten van RTBf, waarvan U de copie kunt krijgen)

Wij ondergetekenden protesteren met verontwaardiging tegen het amalgaam dat wordt gemaakt tussen de harde kernen van sommige sportclubs en de leden van de Partij van de Arbeid van België, die altijd het hooliganisme heeft veroordeeld en de rol van extreem – rechts in de ‘harde kenren' heeft aangeklaagd.

Wij eisen dat de rapporten van de politie, die zogezegd zeer geloofwaardig zijn, publiek worden gemaakt en dat een onderzoek wordt ingesteld om de echtheid van de feiten in eer te herstellen.

Indien de uitspraken van de heer de Donnéa niet gefundeerd blijken, eisen wij dat hij zich openlijk verontschuldigd en zijn zware beschuldigingen tegen de Partij van de Arbeid intrekt.


Naam Voornaam organisatie/functie Handtekening


Terug te sturen naar: PVDA, Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel Fax 02.513.98.31
Email pvda@pvda.be

Deze motie zal overhandigd worden aan François – Xavier de Donnéa, tijdens de gemeenteraadszitting van de stad Brussel, maandag 19 juni 2000 om 16u
( Stadhuis, Grote Markt)

Rechtzetting
by PVDA Monday June 19, 2000 at 02:33 PM
pvda@pvda.be

De gemeenteraadszitting zal niet op 19 juni maar wel op maandag 26 juni doorgaan om 17u.
Jullie zijn allemaal welkom.