arch/ive/ief (2000 - 2005)

[Persbericht] NEE stem eindelijk in parlement
by raf verbeke Thursday, Nov. 03, 2005 at 11:30 AM

Eindelijk een linkse NEE tegen de EU-grondwet in het Vlaams Parlement. Kom en luister !

PERSBERICHT

Op dinsdag 8 november zal Jef Sleeckx het verzoekschrift dat hij in juni met Georges Debunne en Lode Van Outrive indiende, toelichten voor de commissie buitenland van het Vlaams Parlement. In dit verzoekschrift vraagt het trio dat de Vlaamse ratificatie van het Europees grondwettelijk verdrag afhankelijk gemaakt wordt van een voorafgaand grondig maatschappelijk debat en een raadpleging van de bevolking.

Dat de indieners van het verzoekschrift een tussenkomst kunnen doen voor de commissie van het Vlaams Parlement is het gevolg van een petitieactie die meer dan 15.000 handtekeningen bijeenbracht ter ondersteuning. Het is dan ook in naam van deze duizenden ondertekenaars dat Sleeckx het woord zal nemen.

De commissie buitenland organiseert op 10 en 17 november hoorzittingen over de Europese grondwet. Debunne en medestanders hebben aan de democratische fracties in het Parlement concrete voorstellen gedaan om hierop woordvoerders van de syndicale, sociale en vredesbeweging aan het woord te laten. Of hierop wordt ingegaan is echter nog niet bekend.

PRAKTISCH:

De commissievergadering gaat door in de Hans Memlingzaal op de tweede verdieping van het Vlaams Parlementsgebouw (toegang via de bezoekersingang, Leuvenseweg 27 ).
Sleeckx komt rond 15-15.30u aan het woord (voorafgaand, vanaf 14u, is er eerst een ander onderwerp aan bod).
Ook Georges Debunne, Lode Van Outrive en een aantal medestanders zullen aanwezig zijn.

EINDE BERICHT


Voor de indieners van het verzoekschrift

J. Sleeckx, 014/31 41 00
H. Michiel 016/48 10 28