arch/ive/ief (2000 - 2005)

Kleine Brogel Vredes-Actie-Kamp
by Voor Moeder Aarde vzw Friday, Aug. 05, 2005 at 1:02 AM

Vergezel Voor Moeder Aarde vzw van 6 tot 9 augustus voor een actiekamp in Peer (dicht bij Kleine Brogel) om de atoombombardement van Hiroshima en Nagasaki te herdenken en tegen de nog altijd aanwezige kernwapens in België, Europa en de rest van de wereld te protesteren.

Kleine Brogel Vredes...
banner.gifcjefni.gif, image/gif, 535x150

Het kamp is de eindpunt van de Hiroshima vredestocht 2005 en een goede gelegenheid om de link tussen de nucleaire situatie vandaag en de atoombombardement van Hiroshima en Nagasaki te leggen en de regeringen daarop te wijzen dat zij nog altijd niet erin slagen kernwapens af te schaffen.

Het doel van het kamp is voor een nucleair vrije wereld te vechten. Mensen gaan geweldlose directe actie voeren en zo de nucleaire ontwapening vooraan brengen. Er zal genoeg ruimte zijn voor groepjes burger inspecties door te voeren, folders aan werkers uit te delen en veel meer.

Iedereen is hartelijk welkom aan de acties deel te nemen ook als je niet aan de hele vredestocht kan deelnemen. Voor trainings en briefings zal gezorgd zijn.

Iedereen wordt aangemoedigd een actieve rol in het kamp te spelen: dit gaat van uithelpen met het koken van het veganistische of vegetarische eten van het keukencollektief Rampenplan, over de nachttoesicht van het kamp tot actief aan de kampbesluitingen deel te nemen.

Op 6 augustus zal er een herdenking van 60 jaar Hiroshima in een kerk in Peer plaats vinden. Daarna trekt de tocht verder naar de nucleaire basis Kleine Brogel om de Hibakusha (overlevende van de bomb) te vergezellen, die met de commandant van Kleine Brogel samen komt.Buiten zullen er origami vogels (papiervogeltjes,die in het japanse geloof geluk brengen) opgehangen en schaduws van lichamen getekend worden.Tijdens de namiddag is er tijd voor directe actie en s´ avonds kan iedereen bij een poppentheater ontspannen. Op 7, 8 en 9 Augustus kunnen groepjes hun eigen acties uitwerken en doorvoeren.

België herbergt tot 20 V.S. kernwapens in de NAVO basis Kleine Brogel. Kleine Brogel is de einige nucleaire basis in België, die door de V.S. onderhouden wordt.

De V.S. is het enige land ter wereld dat kernwapens in andere landen heeft.