arch/ive/ief (2000 - 2005)

GGF-bezwaarschrift Chartreuse
by Groene Gordel Front Sunday, Jul. 10, 2005 at 8:10 PM

Ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Chartreuse - Bezwaarschrift

Ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Chartreuse
-
Bezwaarschrift


Het voorliggende bezwaarschrift wil het in openbaar onderzoek liggende ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan ernstig en op een onderbouwde manier in vraag stellen.

Het Groene Gordel Front in Brugge en Ommeland (GGF) wil met dit bezwaarschrift aantonen dat dit plan geen invulling geeft aan de idee van een duurzame ruimtelijke ontwikkeling.

Het GGF is een (hanze-)stadsnetwerk voor duurzaamheid en participatie van vele bewuste burgers en meer dan honderd samenwerkende verenigingen, waaronder Jeugdbond voor Natuur en Milieu, Na-tuurpunt, Vereniging voor Bos in Vlaanderen, Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen, Groen vzw, mensen uit de West-Vlaamse Basisgroepen en vele andere die ontstaan is naar aanleiding van de problematiek rond het Lappersfortbos en het Chartreusegebied. Het GGF meent een belangrijk draagvlak te bezitten, en is in die zin vragende partij om als gesprekspartner gekend te worden in besluitvormingsprocessen.

De technische werkgroep binnen het GGF (groep HANZE planning) heeft sinds het ontstaan reeds heel wat denkwerk verricht rond de ruimtelijke problematiek in het Brugse, en probeert met construc-tieve voorstellen in dialoog te treden met politici. Alle documenten zijn publiek beschikbaar op de verschillende websites die het GGF ondersteunen. Behalve onze eigen website http://www.ggf.be gaat het om de Hanzestadsite http://www.ggf.be/hanzestad/hanzestad.htm , een GGF-archief op Regio Brugge http://ggf.regiobrugge.be en de website van Groen vzw http://www.groenvzw.tk waarop een overzicht van de belangrijkste GGF-producten te vinden is. Behalve deze eigen documenten, die intus-sen een bundel vormen die de concurrentie met de nota’s van het gemeentelijke ruimtelijk structuur-plan en het afbakeningsproces van het regionaalstedelijk gebied aan kan, zijn ook nog eens drie scrip-ties geschreven rond de GGF-thema’s.

Voor het Groene Gordel Front te Brugge op 5 juli 2005

Jozef De Coster, voorzitter GGF, 050/360648 Luc Vanneste, secretaris GGF, 050/390957
jozef.decoster@pandora.be groenegordelfront@tijd.com
Groene Gordel Front - ‘t Kloosterhof 63 - 8200 Brugge



LEES HET HELE BEZWAARSCHRIFT OP:
http://users.skynet.be/zandvoordse.struikrovers/