arch/ive/ief (2000 - 2005)

Couleur Café 2005
by Hilde Mercie Sunday, Jul. 03, 2005 at 10:11 PM

Couleur Café, 2 juli 2005 … verschillende culturen en nationaliteiten die samensmelten tot één gezellig samenzijn. Wat verlang je nog meer op een festival ? Muziek ! Maar Couleur Café is zoveel meer dan een gewoon muziekfestival.

Je kan er verschillende dansen aanleren in een workshop. Of je laten tatoeëren met Henna. Zelfs kunst maakt deel uit van het festival. Zoals de modeshow Moda Mundo en de expo ‘Art’n Beast’.

Je krijgt er honger en dorst van. Friet of hamburger vind je hier(gelukkig) niet maar wel overheerlijke taboulé, tapas, mojito’s, exotic fruit cocktails, en zo veel meer. Te veel gegeten ? No problem. Dan ga je naar het theehuis om lekkere muntthee te drinken.

Op de geïmproviseerde markt koop je kledij, beelden, juwelen, lampen, wierook, … uit alle werelddelen. Af en toe loop je een Braziliaanse brassband tegen het lijf, exotische vrouwen met korte rokjes en mannen met blote borst.

Couleur Café zou Couleur Café niet zijn zonder zijn schitterend vuurwerk op zaterdagavond. Even allemaal wegdromen en genieten van de gouden gloed. De aaaah’s en de oooh’s waren dan ook overal te horen.

De zon was niet van de partij maar door de opzwepende muziek van oa. Zap Mama en Konono n°1 werd het toch nog een zwoele en hete avond.