arch/ive/ief (2000 - 2005)

Actie Paardevla
by Stefan Roumen Tuesday, Jun. 28, 2005 at 9:33 PM

Actie Paardevla werd ondernomen door het Vierde Wereld Syndicaat.

Het Vierde Wereld Syndicaat

Persbericht

betreft : geslaagde actie van deze middag.

Vandaag 28 juni vond er te Antwerpen een actie plaats tegen het Vlaams Netwerk met als doel de herverkiezing van Ludo Horemans en het nieuwe bestuur te verhinderen. Het VWS verzet zich tegen de ondemocratische gang van zaken binnen het Vlaams Netwerk, waar zogezegd de armen het woord nemen. Waarom mogen de armen zelf niet deelnemen aan de verkiezingen van het bestuur van hun eigen netwerk ? En waarom werden de 16 % armen in ons land niet uitgenodigd om deel te nemen aan die verkiezingen ?
Het zal ons misschien niet lukken de verkiezingen te verhinderen, maar door hem te trakteren op een paardevla heeft VWS hem alvast een voorsmaakje gegeven van de dagelijkse miserie en vernederingen die de armen te slikken krijgen.

Zie ook ons persbericht van 27 juni, dat hier hernomen wordt:

Het Vierde Wereld Syndicaat tracteert Ludo Horemans op verse warme paardevla !

Op 28 juni 2005 zullen militanten van Het Vierde Wereld Syndicaat Ludo Horemans met een paardevla besmeuren. Een VWS-welkomstcomitee zal hem opwachten bij het betreden van het Huis van de Sport te Berchem; Boomgaardstraat 22 bus 1 omstreeks 12 h. Waar het Vlaams Netwerk voor verenigingen waarin de armen het woord in de mond wordt gelegd haar driejaarlijkse "verkiezingen" organiseert en waar de armen zelf niet eens zijn uitgenodigd.

Doel van de actie.

- In de eerste plaats is het de bedoeling van Het Vierde Wereld Syndicaat om via directe actie de verkiezingen van de nieuwe raad van bestuur en de voorzitter van het Vlaams Netwerk voor verenigingen waarin armen het woord in mond wordt gelegd te verhinderen.
- Mocht Het Vierde Wereld Syndicaat hierin niet slagen dan verzekert het zich met deze actie tenminste ervan dat de nieuwe voorzitter enige ervaringsdeskundigheid opdoet in de vele vormen van publieke vernedering die onze doelgroep dagelijks ten deel vallen.

Het Vierde Wereld Syndicaat eist ...

Dat het Vlaams Netwerk voor verenigingen alle overheidssteun wordt ontnomen tenzij ...

1. Er onmiddellijk een statutenwijziging wordt doorgevoerd waarbij er een één man/vrouw -> één stem - principe wordt ingevoerd.
2. Dat er vervolgens nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven waarbij alle armen individueel stemrecht krijgen en zodoende in de gelegenheid worden gesteld om hun eigen vertegenwoordiging zonder bemoeienis van niet-armen te kiezen en aan te stellen.

Het Vierde Wereld Syndicaat behoudt zich het recht voor indien er weerom een bestuur wordt aangesteld voor drie jaar zonder het minste respect voor de democratische rechten van de armen om de werking van dat Vlaams Netwerk voor verenigingen waarin de armen het woord in de mond wordt gelegd en de afzonderlijke door het dictatoriale bewind van het netwerk erkende verenigingen te boycotten - te hinderen en te beschadigen en dit met alle middelen die noodzakelijk zijn om te bekomen dat haar werking onmogelijk wordt gemaakt.

Niet alle armen zijn namelijk seuten die zich het woord in de mond laten leggen in ruil voor een worst !

- De eerste vijanden van de armen dat zijn de armen zelf die zich het woord in de mond laten leggen.
- De tweede vijanden van de armen dat zijn degenen die menen hen te helpen door hen betuttelend en ongevraagd het woord in de mond te leggen.
- De derde vijanden van de armen dat zijn de werkende en belasting betalende mensen die moeten leren om naar boven te bashen i.p.v. laffelijk naar beneden
- De laatste vijanden van de armen dat zijn tenslotte de rijken - die zullen eens ze gezien hebben dat hun verdeel- en heersstrategie niet langer meer werkt vanzelf stoppen met onze armoede te organiseren.

toelichting

Het Vlaams Netwerk voor verenigingen waarin armen het woord in de mond wordt gelegd werd opgericht naar onrechtstreekse aanleiding van één van de voornaamste conclusies van het algemeen verslag van de armoede van 1994. Het AVA concludeert dat de armen zelf het beste geplaatst zijn om oplossingen te formuleren naar de overheid toe. Het Vlaams Netwerk is dus bedoeld als een overlegorgaan waarmee de armen zelf met de overheid in dialoog kunnen treden.

Voor de rol van het Vlaams Netwerk zie http://www.wvc.vlaanderen.be/armoede/brochure/vap2004/actieplan_armoede2004.doc op blz 14 bij 1.4.2. het permanent armoedeoverleg

het AVA kan men vinden op de website van de Koning Boudewijnstichting.

Voor meer info omtrent onze standpunten naar het netwerk toe verwijs ik tenslotte naar

http://www.vierdewereldsyndicaat.org/?q=node/25

http://www.intersight.be/scripts/pubreadtxt20.pl?ID=press&DBID=press-nl&mode=0&do_index=1&mext=&txt=54INlrsAnl

http://www.intersight.be/scripts/pubreadtxt20.pl?ID=press&DBID=press-nl&mode=0&do_index=1&mext=&txt=55G4Twivnl