arch/ive/ief (2000 - 2005)

Reactie van de Raad van beheer van Fire Gym op de aanval van het Vlaams Belang
by Raad van Beheer Fire Gym Monday, Jun. 27, 2005 at 10:30 AM

De Raad van Beheer van Fire Gym kwam gisteren, zondag 26 juni, samen om de vraag van Vlaams Belang (Vlaams Blok) fractievoorzitter, Dominiek Lootens, te bespreken. We zijn zeer opgetogen dat het Vlaams Belang ons aanvalt, want felicitaties van die voor racisme veroordeelde partij zouden betekenen dat we slecht bezig zijn. De vzw Fire Gym is een sport- en actiecentrum waar Nederlands- of Frans- of anderstaligen, syndicalisten, progressieven, christenen, moslims of niet-gelovigen werken aan een wereld zonder racisme, fascisme of oorlog en waar het welzijn van onze kinderen op de eerste plaats komt. Wij zijn fier op onze werking en op de bijdrage die ELK lid van de Raad van Beheer en het centrum daartoe levert. Deze aanval van het Vlaams Belang viseert daarom dan ook de hele Raad van Beheer en alle leden en medewerkers van het centrum.

Reactie van de Raad ...
gernika.jpg, image/jpeg, 593x267

Daarom heeft de Raad van Beheer besloten om deze aanval niet te laten passeren. Het Vlaams Belang bewijst ermee, dat ze in de goede oude tradities van het fascisme, een fichering bijeenzet van progressieve, linkse organisaties en individuën. Een realiteit waarmee onze voorzitter Carlos Perez goed bekend is. Zijn vader moest immers in de jaren 1930 uit Spanje op de vlucht voor de fascistische repressie van Franco. Uit respect voor alle slachtoffers van het fascisme waar ook in de wereld: lang leve het cordon sanitair.

We roepen onze leden, medewerkers, ouders, ... die het centrum van binnen en van buiten kennen op om Fire Gym te ondersteunen. We publiceren de mondelinge en schriftelijke parlementaire vraag op onze site en verzamelen reacties. Alle hens aan dek, want dit soort heksenjacht heeft het Vlaams Belang voor iedereen in petto, eens aan de macht in Antwerpen of in de Vlaamse rand in Brussel.

Iedereen die zich aan het inhoudelijk reglement houdt, kan lid worden van Fire Gym en taken opnemen en doorgroeien tot bestuurslid van een sportclub of van de vzw. Fire Gym heeft niets te verbergen. Alles staat op onze site. We nodigen iedereen uit om kennis te maken met onze Raad van Beheer en ons centrum.

Het criterium om mensen verantwoordelijkheid te geven in het centrum is niet het lidmaatschap van een politieke partij maar de mate waarop leden zich inzetten voor de vzw en zich kunnen vinden in onze rode draad. We zijn een sportcentrum voor het volk en van het volk. Jaarlijks organiseren we een algemene vergadering die toegankelijk is voor al onze leden en dat zijn er enkele duizenden.

Fire Gym is een sociaal sportcentrum met een uitgesproken volks karakter. Sinds 2001 noemen we onzelf sport- en actiecentrum voor het welzijn van het kind. Personeel en medewerkers luisteren naar de problemen van de ouders, de leden, de jongeren, ... De problemen komen naar ons. Als sportcentrum kunnen we onze ogen sluiten voor de problemen van de mensen. Maar dat doen we niet. Samen met de leden, de jongeren en de ouders, gaan we op zoek naar positieve voorstellen en oplossingen.

Carlos Perez, onze voorzitter, is effectief medeoprichter van StopUSA. Iets waar we trouwens zeer fier op zijn. Als vzw nam Fire Gym de beslissing zich te verzetten tegen deze onwettige oorlog in Irak. We zijn trots dat we vijftig jongeren de kans gaven deel te nemen aan een vredesloop in Bagdad. Al die jongeren zetten zich vandaag nog altijd in voor het centrum en hebben de leidende ploeg versterkt. A-politisme werkt verlammend en geeft alleen vrijspel aan de fascisten van het Vlaams Belang.

Ook in de toekomst zal Fire Gym aan politiek doen. Dit jaar nam Carlos Perez het initiatief om met sociale werkers uit Brussel rond de tafel te zitten om te bekijken hoe we nog beter tegemoet kunnen komen aan de behoeften van de kinderen en de ouders. Fire Gym stuurt aan op een versterking van de middelen voor onderwijs. We voegen de daad bij het woord en zetten zelf initiatieven op in Brusselse scholen.

Het Vlaams Belang vraagt aan de overheid om ons niet langer te subsidiëren. Ten eerste krijgen we geen structurele maar (vrij beperkte) projectsubsidies. Maar nu we het toch over geld hebben. Wij vinden dat we een structurele ondersteuning verdienen. Wij slagen erin om mensen van verschillende origines te verbroederen door hen een toegankelijk en professioneel familiaal portcentrum aan te bieden. De Raad van Beheer is vragende partij voor meer ondersteuning. Tientallen jongeren, die om één of andere reden uit de boot vielen in het officiële onderwijs, werden gevormd en haalden een diploma. Ze willen een job en wij kunnen met hen onze naschoolse sportwerkingen aanzienlijk versterken. De kinderen, ouders, directies en leraars zijn vragende partij. Het enige probleem is geld. Mogen we alvast een suggestie doen. De miljoenendotatie die het Vlaams Belang krijgt om jaarlijks de geesten te vergiftigen met haar haatpropaganda, zouden daarvoor gebruikt kunnen worden.