arch/ive/ief (2000 - 2005)

Broek vant gat tegen de G8
by Jonas Dreesen Sunday, Jun. 26, 2005 at 3:35 PM

6 juli 18.30: broek vant gat naar de G8 vanop het klein strand van Oostende (vlakbij het station)

moonen

Van 6 tot 8 juli 2005 komen de leiders van de 7 rijkste landen en Rusland bijeen op de G8-top in Perthshire, Schotland. Voor deze wereldleiders is de G8 een gelegenheid om hun macht verder uit te breiden en die te gebruiken voor doeleinden die nefaste gevolgen kunnen hebben voor de Noord-Zuid problematiek en het milieu. Zo blijft de VS bijvoorbeeld weigeren om over drastische reductie van klimaatverstorende vervuiling te praten.

Voor en tijdens de G8-top zullen tientallen organisaties en individuen actie voeren in Schotland om de aandacht te vestigen op de mogelijkheid van een anders-globalistische wereld, waarin armoede, milieuvernietiging, grenzen en kapitalisme tot het verleden behoren.

Woensdag 6 juli is uitgeroepen tot Internationale dag van protest tegen de G8: tijdens de openingsdag van de top zullen niet enkel in Schotland acties gevoerd worden, maar kleinere groepen overal ter wereld zullen die dag hun onvrede uiten over het systeem dat oorlog voert, honger creƫert en ecologische systemen vernietigt.

Broek van't gat tegen de G8, mijgedacht!

6 juli 18.30 @ klein strand Oostede (vlakbij station)

jonas.dreesen@gmail.com