arch/ive/ief (2000 - 2005)

Je kan nog steeds mee naar de G8
by David Dessers Thursday, Jun. 09, 2005 at 2:16 PM

Het Sociaal Forum van België legt drie bussen in naar de G8-top in Schotland begin juli. De bussen beginnen aardig vol te geraken. Toch blijft het mogelijk om in te schrijven. De uiterste inschrijvingsdatum werd verschoven tot vrijdag 24 juni.

Zin om deel te nemen aan wat wel eens de grootste andersglobalistische acties sinds Genua zouden kunnen worden? Dat kan.

We vertrekken op donderdag 30 juni om 20.30u. aan het Brusselse Noordstation. Twee bussen keren reeds terug op zondagavond 3 juli om weer in België aan te komen op maandag 4 juli. De activisten die kiezen voor deze formule hebben de kans om deel te nemen aan de grote betoging van Make Poverty History op zaterdag 2 juli in Edinburgh én aan de inhoudelijke tegentop van G8 Alternatives op zondag 3 juli.

Een derde bus vertrekt terug uit Schotland op woensdag 6 juli om 22.00u. 's avonds. Wie kiest voor deze bus kan dus ook deelnemen aan de grote andersglobalistische actie van woensdag, die optrekt naar het Gleneagles Hotel, de plaats waar die dag de G8-top officieel van start gaat. Ook op maandag en dinsdag vinden er acties plaats aan een gesloten centrum voor vluchtelingen en aan een militaire basis, waar onderzeeërs met kernkoppen aanwezig zijn.

Alle info over deze bussen en het programma vind je op de site van het Sociaal Forum van België (http://www.wsf.be). We geven je nu wat méér tijd om nog te beslissen. We sluiten de inschrijvingen af op vrijdag 24 juni. Nog twee weken dus om te beslissen of jij deze historische acties al dan niet méé zult waarmaken.

De prijs blijft nog steeds dezelfde: 95 euro voor studenten, werklozen en gepensioneerden en 110 euro voor werkenden. We reserveren gratis of goedkope slaapplaatsen op campings of in openbare gebouwen voor wie dat wenst.