arch/ive/ief (2000 - 2005)

Kif Kif Lanceert MediaWatch
by Kif Kif MediaWatch Monday, May. 30, 2005 at 5:32 PM

Kif Kif lanceert MediaWatch

een bijdrage aan de interculturalisering en democratisering van de media.

De beeldvorming over allochtonen in de media laat vaak te wensen over. Meestal ligt de focus op allerhande sensationele en schrikaanjagende fenomenen als criminaliteit, rellen, terrorisme, extremisme, vrouwenonderdrukking, ... Hierdoor ontstaat het beeld dat interculturaliteit enkel bestaat als een botsing van beschavingen. Kortom, diversiteit wordt vaak gezien als uiterst problematisch. Het doorbreken van dit soort stereotiepe en negatieve berichtgeving is één van de kerndoelstellingen van Kif Kif vzw.

De manier waarop de media over minderheidsgroepen praten en denken, heeft immers een bepalende en onmiddellijke invloed op het dagelijkse leven van individuen. Bovendien fungeren zij meer en meer als een vierde macht die beslist wat er op de politieke agenda komt en wat niet, wat belangrijk is en wat niet.

Kif Kif vzw is een absolute voorstander van een pluralistisch en kwaliteitsvol medialandschap en het ligt niet in haar aard om stilzwijgend toe te kijken. Daarom heeft Kif Kif vzw MediaWatch opgericht. Vanaf nu zullen de vrijwilligers van Kif Kif MediaWatch u regelmatig trakteren op kritische bedenkingen, diepgravende analyses en spraakmakende opinieartikels. Hiermee hopen ze een bescheiden maar relevante bijdrage te leveren aan de verdere interculturalisering en democratisering van het Vlaamse medialandschap. Bent u geïnteresseerd om mee te werken? Mail dan naar mediawatch@kifkif.be.

- Bekijk hier de gloednieuwe site van Kif Kif MediaWatch
- Lees de aanzetnota voor Kif Kif Mediawatch

- Een interview met Bart Sturtewagen over opiniepeilingen
- Een opinieartikel door Kif Kif MediaWatch over politieke peilingen