arch/ive/ief (2000 - 2005)

Het is vijf voor twaalf
by Inge Van de Merlen Wednesday, May. 18, 2005 at 9:13 PM

Iedereen zou moeten beseffen wat op het spel staat. We worden allemaal bedreigd door de neoconservatieve regering van de Verenigde Staten.




Getuigenissen uit Irak circuleren op het internet. Je moet ze natuurlijk wel weten te vinden. Zojuist kwam nieuws uit Mosul binnen. Ik ken de bron niet, maar Irakezen die ik wel persoonlijk ken meldden reeds meermaals gelijkaardige incidenten. Deze berichtgeving wordt door de officiële media genegeerd – zeg maar gecensureerd. Dit bericht bereikte ons via Egypte. http://www.hic-mena.org/home.htm

De mensenrechtensituatie in Mosul is vandaag als volgt:

Vandaag (18/05/2005) om 8 uur 's morgens werd de Aljamiabuurt een oorlogsarena. De gevechten begonnen tussen VS-troepen en lokale milities, maar de slachtoffers waren burgers. Er vielen verschillende doden en gewonden. Eén van de slachtoffers was dr. Abdelkader Mohmad Jasim, lector aan de Hogeschool voor Agricultuur en aan de Universiteit van Mosul.

Op de middag beschoot een humvee van het Amerikaanse leger (moedwillig) een civiel voertuig in het stadsdeel Al Nowr en vernietigde daarbij de linkerzijde ervan. Zulke incidenten vinden hier elke dag plaats, en men is hier van mening dat deze acties bedoeld zijn om de burgers bang te maken.

Gisteren werd een woonhuis in het Al Wahda-kwartier door een VS-vliegtuig gebombardeerd. Daarbij werden drie burgers gedood en twee verwond.

Onze organisatie ontving brieven van advocaten, die meldden dat de Iraakse overheid sinds drie maanden gevangenen vasthoudt, zonder enige aanklacht of proces.

Zulke berichten hoor je nooit op het journaal. Daar wordt enkel de stem van de bezettingsmachten vertolkt. Zij willen dat de wereldbevolking gelooft dat er een nobele strijd wordt gevoerd tegen het wereldterrorisme. Niets is minder waar. De Iraakse bevolking is het slachtoffer van de strijd om de wereldmacht, de controle over het zwarte goud. In deze strijd tellen geen mensenlevens. Dat deze strijd zich niet sneller uitbreidt, danken we aan het Iraaks verzet. Indien de Irakezen zich niet met man en macht zouden verweren tegen deze immorele bezetting, waren reeds nieuwe staten aan de beurt geweest. Iran en Syrië zijn de eersten in de wachtrij; en ook daar zal deze kruistocht geen einde nemen. Indien de volkeren der aarde zich niet aaneensluiten om dit plan te stoppen, zullen uiteindelijk allen erdoor getroffen worden.

Ik verzin geen fabeltjes: luister mee wat de VS neocons zelf zeggen, hier bij monde van een economisch adviseur, die op bezoek was in Brussel (Uit De Standaard, 14/5/05)

Iraakse oorlog draait niet om democratie, zegt adviseur Bush

BRUSSEL - De Iraakse oorlog ,,heeft niets te maken met democratie en dergelijke dingen, maar alles met olie''. De uitspraak is weliswaar niet bedoeld als politiek statement, maar is niettemin afkomstig van een economisch adviseur van het Witte Huis, John Rutledge.


,,Er is 750 miljard dollar nodig om de 10 miljoen vaten per dag op te pompen die nodig zullen zijn om te voldoen aan de extra vraag in China en India. Maar dat geld zullen investeerders alleen ter beschikking stellen als we het risico op hun investering zo laag mogelijk houden. En dat risico ligt voornamelijk in de Perzische Golf'', aldus Rutledge. ,,Daarom zal er altijd iemand met een leger in Irak moeten zitten. De Golfregio is gewoon te cruciaal om aan zijn lot over te laten. Dit gaat over olie, niet over democratie.''


U leest dat goed: het gaat dus niet over Mensen, enkel om strategische en economische belangen. En in hun geschriften leggen deze mensen haarfijn uit hoe ze heel de regio zullen bezetten.

Het is vijf voor twaalf. Overal moeten mensen gemobiliseerd worden om de leugens van dit monsterlijk apparaat bloot te leggen. De wereld moet weten wat er werkelijk aan de hand is, maar we zijn momenteel met te weinig om de informatie naar de mensen door te sluizen.

Ieder die wat tijd over heeft en denkt zijn steentje hierin te kunnen bijdragen wordt vriendelijk uitgenodigd om ons te contacteren.

Meer info op www.brusselstribunal.org

contact: info@brusselstribunal.org of ingevandemerlen@gmail.com