arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bedienden eisen sectorakkoord mèt inhoud
by HermanL Tuesday, May. 17, 2005 at 5:50 PM

Een duizendtal stakende bedienden van de sector ANPCB ("het Aanvullend Paritair Comité") betoogden op 17 mei aan de poorten van het ministerie van Werk, waar een ultieme verzoeningspoging ondernomen werd. Komt er nu eindelijk een CAO met inhoud?

Bedienden eisen sect...
afbeelding_038klein.jpg, image/jpeg, 600x450

Genoeg provocatie!

Onder deze slogan mobiliseerden de vakbonden op dinsdagmorgen 17 mei, voor de poorten van het ministerie van Werk en Overleg een duizendtal militanten van de sector ANPCB.

De actie was gepland ter gelegenheid van de “verzoeningspoging van de laatste kans”, want om 11 uur diezelfde morgen ging daar een nieuwe vergadering van het verzoeningsbureau van start. De vakbondsonderhandelaars konden zo’n warme aanmoediging gebruiken, want het VBO blijft onverzettelijk tegenover de belangrijkste vakbondseisen. De militantenconcentratie was niet de eerste actie van de dag.

Tijdens de nacht van 16 op 17 mei werden enkele duizenden elektronische petities verstuurd naar de e-mailadressen van de werkgeversonderhandelaars. Deze petities werden de voorbije week verzameld via de websites van de BBTK en de andere vakbonden. Voor meer informatie:
http://www.bbtk.org/code/nl/newspage.cfm?id_news=457