arch/ive/ief (2000 - 2005)

Euromayday
by euromeidag Thursday, Apr. 21, 2005 at 12:40 AM

oproep 1 mei richting LUIK

Oproep oproep oproep 1 MEI oproep oproep oproep EUROMAYDAY Luik LUIK Lièèège

Nadat zij eerder verscheen in Barcelona en Milaan, verschijnt San Precario dit jaar ook in Luik!

Dus wat meer informatie, zoals eerder beloofd, over de collectieve volksverhuizing naar Luik op de eerste mei van het jaar 2005 (dat is dus héééél binnenkort!).

We stellen voor om op 1 mei de Euromayday-parade in Luik te vervoegen (op die dag ook bedevaarten te Milaan, Maribor, Londen, Barcelona, Parijs, Amsterdam, Helsinki, … ).

Vooral in het zuiden van Europa worden arbeidsomstandigheden steeds onzekerder, maar is het jullie ook al opgevallen dat hier bij ons stilaan hele stadscentra worden ingenomen door blitse interim-bureaus? In hun reclame verkopen ze ons vrijheid, de job van ons leven, maar eigenlijk snijdt men ons steeds meer op maat voor de flexibele eisen van het bedrijfsleven. San Precario verschijnt overigens niet alleen aan diegenen die werken in penibele omstandigheden, maar ook aan hen die volledig buiten het klassieke werk vallen, zij die in krotten leven, zij die afwassen en schrobben, zij die geen geldige papieren hebben, zij die niet willen leven om te werken, zij die voor een hongerloon luiers verversen van rijke stinkerds, zij die bewust geen huur betalen, zij die verzorgen, zij die graag schilderen, zij die ziek zijn, zij die graag slenteren, kortom allen die morgen met hun bloot gat in de wind kunnen staan.

Tezelfdertijd wordt de Belgische politieke agenda al maanden doodleuk gedomineerd door een hol egoïstisch communautair gehakketak. Vlamingen zijn noeste werkers, Walen zijn profiteurs. En dan nog een racistisch gehakketak, een geriatrisch gehakketak, een pauselijk gehakketak,…

Daarom: afspraak voor het station van Luik (Guillemins) om 16.05uur.
Dan gaan we samen richting Parc d’Avroy, afspraak aan de kiosk, de parade begint om 17uur.
Meer INFO: http://www.euromayday.be

Treinen naar Luik:
Brugge 13.57u - Gent Sint-Pieters 14.22u – Brussel Centraal 14.59u – Leuven 15.27u - Antwerpen 14.09u – Hasselt 14.55u

Kom gekostumeerd / in samba-formatie / in familieverband / als madonna / als jezelf of iemand anders… wees creatief met kurk (bloemschikken mag ook)