arch/ive/ief (2000 - 2005)

Nazi Praktijken door de Politie in Berchem (Antwerpen)
by AEL Monday, Apr. 18, 2005 at 8:43 PM

Alle mediaberichtgeving ten spijt moeten we toch vaststellen dat er geen journalisten aanwezig waren bij de ‘rellen’ in Berchem en dat de tendentieuze berichtgeving hierover door de politie zelf moet verspreid zijn. De waren toedracht van het ontstaan van de ‘rellen’ werd door enkele jongeren aan de AEL uitgelegd.

Op 16/04/05 omstreeks 18u liepen de jongeren door de Driekoningenstraat te Berchem waar ze een Turkse vrouw zagen die werd vastgehouden door de politie en een 40-tal toeschouwers waaronder veel jongeren die zichtbaar ongerust waren over de hardhandige manier waarop de Turkse vrouw aangepakt werd.
Een man die aankwam maakte zich kenbaar als de broer van de vrouw en werd onmiddellijk geconfronteerd met een 5-tal agenten die zijn zus letterlijk zaten te verstikken. De man vroeg de agenten zijn zuster niet te mishandelen. Toen hierop een vrouwelijke agente de Turkse vrouw op de grond gooide en de Turkse vrouw daarbij het bewustzijn verloor hadden de agenten nog het lef om de handboeien boven te halen terwijl de vrouw duidelijk verzorging nodig had.
De jongeren begonnen van dat moment af steeds luider te protesteren tegen deze gang van zaken en het is op dit moment dat de politie traangas rondpoot waardoor er 4 jongeren bedwelmd raakten. De vrouw werd als een schaap in politiecombi gelegd waarop deze wegreed.
Ondertussen verzamelden zich steeds meer jongeren ter plaatse. De dichtstbijzijnde jongens werden lukraak opgepakt wat nog meer provocatie en ongenoegen tot stand bracht. Ondertussen arriveerden nog meer agenten, al dan niet met honden, om de boel nog meer te verzieken.

Wat de kranten ook moge beweren, er waren geen journalisten in de buurt. De berichtgeving is dus een puur éénzijdige berichtgeving van racisten die hun eigen misdragingen mochten goedpraten door deze alweer in de schoenen van ‘allochtone’ jongeren te schuiven. Dat er een Turkse vrouw gewurgd en op de grond gesmeten werd, dat ze bewusteloos werd geboeid en als een schaap in de combi werd gegooid dienen Marokkanen en Turken maar te pikken. Vragen stellen is verboden en blijven staan is ook strafbaar.

Berichtgeving achteraf gebeurt door de Gestapo zelf waardoor alle voorwaarden voor een politiestaat naar fascistisch model ingevuld zijn.

Zielig, zonde en vooral heel crimineel!