arch/ive/ief (2000 - 2005)

collectief voor gevangenen on line
by collectief voor gevangenen Tuesday, Apr. 12, 2005 at 3:55 PM

Het Collectief voor Gevangenen neemt aanstoot aan de manier waarop onze samenleving gedetineerden behandelt. Met Dostojevski zeggen wij: 'je kan de mate van beschaving van een samenleving afleiden na een bezoek aan haar gevangenissen'.

We hebben een collectief opgericht voor gevangenen. Wij zijn mensen die zelf ook in de gevangenis hebben gezeten, of vrienden of familieleden.

Wat willen we doen? We vinden het belangrijk dat gevangenen een stem krijgen in de buitenwereld. Advocaten, rechters, politici en cipiers, ze komen allemaal in de media en hebben allemaal hun zeg. Van de gevangenen zelf hoort niemand ooit iets. Dat willen we veranderen.

Daarvoor willen we samenwerken met gedetineerden. We zijn bijvoorbeeld van plan een tijdschrift uit te geven over het gevangenisleven. Niet de visie van de cipiers of het systeem maar die van de gevangenen zelf.

we hebben een voorlopige website gepubliceerd en zoeken medewerkers die hun schouders mee onder dit project willen steken.

neem eens een kijkje op http://users.telenet.be/underconstructionpage en mail dan naar collectiefvoorgevangenen@yahoo.be