arch/ive/ief (2000 - 2005)

Afractie brengt paasboodschap
by Kenneth RUMES Tuesday, Mar. 22, 2005 at 8:49 PM

Afractie, de organisatie die zich inzet voor de straatkinderen in Senegal verspreidt haar paasboodschap. Een overzicht van anderhalf jaar werking.

Afractie brengt paas...
afractie_en_borgerstein_006.jpg, image/jpeg, 1600x1200

Afractie, de vereniging die zich inzet voor verschillende projecten in Afrika, werkt harder dan ooit. Morgen, woensdag 23 maart 2005, vindt er in verzorgingsinstelling Borgerstein een paasviering plaats. Kenneth Rumes zal daar namens afractie spreken over het Talibéproject in Yoff. Momenteel is dat het project waarnaar al het geld van de vereniging naar toe gaat.
Meer info over de paasviering op http://www.borgerstein.be
Over het Talibéproject staat er info op http://users.pandora.be/talibe/
Afractie stelde een paar weken geleden in Borgerstein haar toneelvoorstelling 'Het verhaal van een eend' voor. In deze voorstelling - ideaal voor scholen - wordt het hele project voorgesteld. De bewoners van Borgerstein kregen de primeur. Woensdag zal na de paasviering (19u, Borgerstein, Ijzerenveld-Mechelen) een marktje te bezoeken zijn, waar Afractie met een hele stand haar werking zal voorstellen, en allerlei spulletjes van de Talibés aan de man zal proberen brengen. De bewoners van Borgerstein zamelen geld in door een potlodenverkoop.
Afractie, dat intussen al anderhalf jaar zich inzet voor de talibés in Senegal, gaat samenwerkingsakkoorden aan met bestaande organisaties, scholen, instellingen, bedrijven, ... om op die manier geld en materiaal naar de talibés te brengen. Het rijtje wordt stilaan indrukwekkend: St-Maartenziekenhuis, SJABI-Puurs, Wavria SK, Sint-Ursula Lier, Sjowtime (http://www.sjowtime.tk), Borgerstein, De Preter, Karel de Grotehogeschool... maar de plannen reiken nog verder.
Komende vrijdag zullen de leerlingen van Sint-Ursula Lier hun jaarlijkse BD-vastenvoet- en fietstocht ook afhaspelen in het teken van de talibés. Er worden door de middenschool verscheidene projecten gesteund, maar ook Afractie zal een deel van de opbrengst krijgen. In de hal van de Sint-Ursula Middenschool in Lier kan men een kleine presentatie van het project zien en vrijdag zal er de nodige animatie zijn.
Afractie zal de komende maanden de koppen bij mekaar steken om naar volgend jaar haar werking verder uit te breiden. Daarin zal o.a. gezocht worden naar middelen om de voorstelling 'Het verhaal van een eend' aan scholen aan te bieden, bedrijven aan te sporen om het project verder te steunen en de ontwikkeling van een 2de Festival voor Senegal. Ook een nieuwe website (voorlopig: http://www.nadevloedgolf.tk) en samenwerking met de bouworde wordt onderzocht.

Kenneth en Philippe van Sjowtime
by Kenneth RUMES Tuesday, Mar. 22, 2005 at 8:49 PM

Kenneth en Philippe ...
afractie_en_borgerstein_001.jpg, image/jpeg, 1600x1200

Djembe tijdens de voorstelling 'Het verhaal van een eend'

De talibékinderen van Dakar
by Kenneth RUMES Tuesday, Mar. 22, 2005 at 8:49 PM

De talibékinderen va...
senegal_juli_2004__verkleind_077.jpg, image/jpeg, 640x480