arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ook in Antwerpse Voedingsbedrijven gaat het ABVV acties voeren !!
by syndicale website Saturday, Mar. 12, 2005 at 4:58 PM

Persmededeling :


Ook in Antwerpse Voedingsbedrijven gaat het ABVV acties voeren !!

De Antwerpse afdeling van de Voedingcentrale - ABVV ondersteunt het actieplan van haar federale instantie. De eerder gegeven stakingsaanzegging is verlopen in de sector Voedingsnijverheid. De sectorale onderhandelingen vlotten niet in de goede richting. Vanaf maandag 13.03.2005 zullen verschillende Antwerpse bedrijven in actie gaan .

De eerste acties zullen starten op maandag 13maart 05 om 5.00u. Rombouts koffie te Aartselaar , Coca Cola te Wilrijk en Inza in Schoten . De komende dagen zullen nog bedrijven getroffen worden door allerlei acties.

Het Antwerpse ABVV eist een evenwichtig akkoord voor ALLE arbeiders uit de sector en wenst in de “grote bedrijven “ vrij te onderhandelen om eigen accenten in te vullen. Het zijn die grote bedrijven die de mega-winsten hebben gegenereerd, het afgelopen jaar. De economische voorspellingen in de sector, zien er alles behalve slecht uit voor het komende jaar. De arbeiders hebben recht op hun deel. Het moet dus meer en evenwichtiger zijn dan wat nu ter tafel ligt in het sectoraal akkoord. En daar gaan wij voor strijden.

De Antwerpse ABVV afdeling is vastberaden om de acties zodanig te organiseren dat zij iedere dag andere bedrijven kan viseren.




Yvan De Jonge


Gewestelijk secretaris



Bijkomende inlichtingen :

Yvan De Jonge Dany van Cauwenbergh
Gewestelijk secretaris Secretaris
0476/.68.24.61 0476/75.76.75