arch/ive/ief (2000 - 2005)

betoging tegen de kaalkap van fort 3, 6 maart 2005
by Tom Verboven Sunday, Mar. 06, 2005 at 11:16 PM

Een geslaagde actie!

Dit was de reactie van de organisatoren na afloop van de betoging voor het behoud van de bomen op Fort 3 te Borsbeek. Zoals afgesproken vertrokken we aan het gemeentehuis om 14h, waar we na enkele interviews door ATV (regionale zender) en opnames door VRT, het startschot gaven voor de eerste betoging te Borsbeek in vele jaren. We vertrokken in stoet door de ‘de Robianostraat’, de winkelstraat van Borsbeek, naar een zijweg die leidde naar het getroffen gebied het fort 3. De opkomst was massaal, naast vele sympathisanten en bewoners waren ook de verenigingen zoals natuurpunt, scouts, chiro, KLJ en het nagenoeg voltallige schepencollege aanwezig om mee te stappen in de optocht die zou ontbinden op een open vlakte tegenover de luchthaven. De optocht passeerde enkele bomen die reeds na een kleurrijke actie van Jong-Groen! (afgelopen woensdag) overschilderd waren.

Op het eindpunt werd na een toelichtingswoordje van natuurpunt en de burgemeester Leo Vlaeymans nog een laatste prikactie gedaan, een korte maar geslaagde bezetting van de krijgsbaan aan de startbaan van de luchthaven. Na afloop van deze vreedzame bezetting was het tijd voor een lekkere opwarmer in de vorm van soep en jenever om van de bijtende kou te bekomen.

Aan alle sympathisanten nog even dit, maandagnamiddag valt er weer een belangrijke uitspraak. De rechter in beroep zal oordelen over de materie en ons hopelijk en eindelijk gelijk geven, indien dit niet het geval is zullen er nog meer acties gevoerd worden, waar nu reeds al voorbereidingen voor getroffen worden. Meer info volgt!

Tom Verboven (mede-organisator)

Update website
by Tom Verboven Thursday, Mar. 10, 2005 at 12:55 PM

De website van boomspotting krijgt een stevige update, Alle journaals rond de afgelopen acties, van jong-groen en de betogers zijn zonet op de site geplaatst, deze avond komt er een update van de foto's van dezelfde acties. check: http://www.boomspotting.tk

Update website 12/03
by Tom Verboven Saturday, Mar. 12, 2005 at 11:44 AM

Na even zwoegen is het gelukt. Op onze website rond de problematiek van de bomen in Borsbeek vind je nu oa.
- de foto's van de acties
- de tv-beelden van de acties
- alle krantenartikels

check: http://www.boomspotting.tk

Maandag volgen er de pleidooien van VLM voor het hof van beroep. Vanaf er nieuws is vind je dit uiteraard zo snel mogelijk op onze site

met vriendelijke groeten,

Tom Verboven