arch/ive/ief (2000 - 2005)

ITEC Vertrek !
by Ravage Friday, Mar. 04, 2005 at 6:54 PM

Militairen maken van oorlog een spel De verkoop van militaire simulatietechnieken is booming business. Er worden speciale wapenbeurzen voor georganiseerd. Zo ook in Nederland, waar van 26 tot en met 28 april de ITEC wordt gehouden in de RAI te Amsterdam. Alhoewel, tegenstanders roeren zich en streven ernaar de ITEC te weren.

Wie kent ze niet, de huiveringwekkende beelden van precisieborbardementen in de Gazastrook. Gezeten in veilige Apache-helikopters schieten Israƫlische soldaten vanaf grote hoogte met scherp op voertuigen waar zich mogelijk Hamas-leden in voortbewegen. Boem, een rookpluim en weg is de wagen. Lafhartige daden, zeker, maar generaals likken hun vingers erbij af.

Militaire mogendheden zijn gebaat bij precisiebombardementen. Het is zaak om tegenstanders zo efficiƫnt mogelijk uit te schakelen zonder dat het leven van het eigen personeel in gevaar komt. De toepassing van hi-tech simulatietechnieken, waarmee het luchtmacht- en marinepersoneel wordt getraind in het raak schieten van grote afstand, maken deze vorm van oorlogsvoering kinderlijk eenvoudig.

In het kantoor van Campagne tegen Wapenhandel is het een drukte van belang. Vertegenwoordigers van uiteenlopende antimilitaristische groeperingen bespreken de strategie die er uiteindelijk toe moet leiden dat de ITEC-beurs geen doorgang zal vinden, of anders nooit meer terug zal mogen of willen keren naar Amsterdam.

Lees verder:
http://www.antenna.nl/ravage/2005/nummer3/itec.htm

Ook Barco aanwezig
by CtW Tuesday, Mar. 15, 2005 at 5:59 PM

Ook het Belgische IT bedrijf Barco zal op ITEC aanwezig zijn. Het deed vorig jaar goede zaken op ITEC. Zie factsheet.