arch/ive/ief (2000 - 2005)

Verhofstadt en co voor de raadkamer
by Forum voor Vredesactie Friday, Feb. 11, 2005 at 2:37 PM
forum@vredesactie.be 03/281.68.39

Wordt het internationaal strafrecht ook in België gehandhaafd? Dit zal op 15 februari moeten blijken als de raadkamer de klacht met burgerlijke partijstelling behandelt van het Forum voor Vredesactie tegen verschillende regeringsleden en vervoersbedrijven voor medeplichtigheid aan misdaden tegen de vrede.

Amerikaans militair materieel werd doorheen België naar de Golf vervoerd voor en tijdens de oorlog tegen Irak in 2003. De Belgische regering en de betrokken vervoersbedrijven maakten zich daarmee medeplichtig aan de illegale oorlogsvoering door de VS. De Antwerpse haven en andere transportwegen in België werden een legitiem militair doelwit. Het Forum voor Vredesactie heeft naar aanleiding van deze transporten een strafklacht met burgerlijke partijstelling neergelegd.

De zitting van de raadkamer is niet openbaar. Het Forum voor Vredesactie organiseert een symbolische actie op de trappen van het justitiepaleis om 12u30. We maken zichtbaar waar deze juridische discussie over gaat door een selectie namen voor te lezen van enkele duizenden geïdentificeerde burgerslachtoffers van de oorlog.
Iedereen is uitgenodigd op deze actie. Bloemen noch kransen, vlaggen noch wimpels.

Afspraak: 15 februari 12u30, trappen Justitiepaleis Brussel