arch/ive/ief (2000 - 2005)

BRussells Tribunal: Anti-Bush actie zondag 20 februari - de Beurs
by Dirk Adriaensens Thursday, Feb. 03, 2005 at 9:45 PM
action@brusselstribunal.org

In samenwerking met de vredesbeweging en de Beursschouwburg organiseert het BRussells Tribunal een actie tegen de komst van Bush op zondag 20 februari om 15.30u aan de Beurs. Later is er een cultureel evenement in de Beursschouwburg. Allen daarheen. En verspreid dit bericht naar iedereen die ijvert voor een vredevolle wereld en die Bush liever niet in Belgiƫ verwelkomt.

BRussells Tribunal: ...
logobxltribunal.jpgqmdng4.jpg, image/jpeg, 355x165

Bush komt van 20 tot 22 februari naar België. De vredesbeweging is volop bezig met het organiseren van de straatprotesten van maandag 21 en dinsdag 22 februari (zie http://www.bushwanted.org) Maar dat zou betekenen dat het op zondag, wanneer Bush aankomt, stil zou zijn. Het BRussells tribunal vond dat dit niet kon. Daarom zetten we in samenwerking met de Beursschouwburg en de vredesbeweging de volgende actie op:

Vanaf 15.30 u: Protest sit in op de trappen van de Beurs van Brussel met spandoeken, scanderen van weloverwogen slogans.

16.00u: Speeches (o.a.ceen vredesactivist uit de VS: John Catalinotto). Dit alles in samenwerking met de vredesbeweging.

16.30u: idealiter een hippe formatie die een straatconcert brengt, doet een mobiel concert op de trappen van de Beurs.

17.00u: In optocht met die hippe formatie ofte ouderwetse fanfare naar het beurscafé, en vooral de rode binnenstraat, alwaar een schare zangers, artiesten, dichters en intellectuelen een korte interventie doen: een song, een flard tekst, een gedicht, een statement, een free podium in de binnenstraat van de beurs om het straatprotest van de komende dagen te 'openen'.

Daarom deze mail, die in alle windrichtingen zal rondgaan om de juiste artiesten, intellectuelen en dies meer op te roepen. Een aantal mensen hebben al toegezegd.

Alle reacties op action@brusselstribunal.org, vanwaaruit alle communicatie zal gedispatched worden. De contactpersoon en coördinator bij de Beursschouwburg is Frederiek Lamote ( free_lamote@hotmail.com 0472/44.72.48)

Wij hopen op je aanwezigheid en medewerking. Al was het maar door deze mail naar een aantal goed gekozen mensen door te sturen. Laten we Bush een 'warm' onthaal bereiden van luidruchtig, van artistiek en intellectueel protest. Als opstap naar en 'onze' bijdrage aan de straatacties van maandag en dinsdag.

Afspraak op zondag 20 februari vanaf 15.30 uur op de trappen van de beurs of vanaf 17 uur in de beurschouwburg.

Voor het BRussells Tribunal,

Lieven De Cauter (KULeuven/RITS)
Dirk Adriaensens (SOS-Irak)
Patrick Deboosere (VUB)
Jean Bricmont (UCL)
Pierre Klein (ULB)

WHY DOESN'T ANYBODY CARE?
by Dirk Adriaensens Thursday, Feb. 03, 2005 at 9:45 PM
action@brusselstribunal.org

WHY DOESN'T ANYBODY ...
why.gif, image/gif, 150x113



Anti-war/occupation video from Yovdo.com

RealPlayer Download: http://interface.audiovideoweb.com/lnk/avwebdsnjwebsrvr4513/Why.rm/play
RealWindows Media Download: http://interface.audiovideoweb.com/lnk/avwebdsnjwebsrvr4513/Why.wmv/play