arch/ive/ief (2000 - 2005)

Afractie op 19/2 in Boom voor Talibés Senegal
by Kenneth RUMES Tuesday, Feb. 01, 2005 at 12:27 AM
afractie@hotmail.com

Afractie, een organisatie die zich inzet voor de Talibékinderen in Senegal, organiseert op 19/2 in Boom een mondiale avond, samen met SJOWtime onder de noemer 'Na de vloedgolf'...


Na de vloedgolf van 26/12/'04 kwam een uitgebreide solidariteit op gang met de mensen in de getroffen landen. Afractie reageerde geschokt en ging meteen over tot axie.
Binnen de kortste keren werd een scholenaxie ingericht in Sint-Ursula Lier en de voorbereidselen getroffen voor een benefietavond in Boom, samen met SJOWtime.
Nadat bleek dat vooral de bestaande projecten vergeten werden en stiefmoederlijk behandeld door andere donatoren, die zich nu massaal storten op Zuidoost-Azië werd besloten een mondiale avond te organiseren op 19/2/05 ten voordele van de Talibékinderen in Dakar.
Net als alle vorige axies drijft deze benefiet weer op puur vrijwilligerswerk, maar nieuw is de samenwerking met SJOWtime (http://www.Sjowtime.tk), een organisatie die zich ook ten dienste stelt van goede doelen.
Met de knowhow van SJOWtime en de gedrevenheid van Afractie kan de benefiet 'Na de vloedgolf' niet meer stuk. Een avond met een rijstmaaltijd, een optreden en voorstelling van de stand van zaken bij Afractie, de presentatie (kort) van het project en de vorderingen en een optreden van de covergroep Unreadable.
Na afloop volgt een uitgebreide party.
De prijzen zijn democratisch, de winst wordt volledig overgemaakt aan de Talibékinderen in Yoff, nabij Dakar.
Verder goed nieuws: voetbalclub Wavria gaf 3 volledige uitrustingen... WIj danken kinesist Geert voor zijn tussenkomst...
Enkele studenten van de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen willen het komende jaar met Afractie in zee gaan en hun eindwerk sturen in de richting van een Tweede Festival voor Senegal en een bijpassend didactisch project. Meer hierover op 19/2 tijdens de benefiet 'Na de vloedgolf'.
Hierbij herhalen wij nogmaals dat leden en sympathisanten van Afractie hun reisonkosten VOLLEDIG zelf betalen, en dat het gegeven geld enkel en alleen naar de kinderen en hun opvoeding gaat...
Je kan de website van de Talibés bezoeken op users.pandora.be/talibé
en sinds kort ook een website van Afractie:
http://www.nadevloedgolf.tk
hier vind je alle info en de inschrijvingsmogelijkheden...
Bedankt voor uw interesse en inzet, verspreid dit nieuws en u helpt ons voort.
Tot op 19/2!
Namens Afractie,
Kenneth Fadiga Rumes
0478/764285