arch/ive/ief (2000 - 2005)

Actie tav bezoek Bush
by Culturele Centrale Marianne Saturday, Jan. 29, 2005 at 3:24 PM
ccmarianne@pandora.be

Op maandag 21 februari komt Bush voor 3 dagen naar België in het kader van een charme-offensief naar de EU toe. Wij zijn het daarmee niet eens!

Op maandag 21 februari 2005 komt Bush op bezoek in Brussel. Hij verblijft er tem woensdag 23 februari. Verschillende ngo's en actiegroepen roepen op om de avond voordien en de dag zelf te protesteren. Doel is om Bush te laten weten dat de Belgische bevolking niet akkoord gaat met zijn politiek. De regering van Bush is verantwoordelijk voor de inval in Afghanistan en de bezettingsoorlog in Irak. In eigen land voert deze regering een asociaal beleid. Tegelijk houdt de VS in zijn eentje de uitvoering van het Kyoto protocol tegen, zegde ze eenzijdig het ABM-verdrag op en erkent ze het Internationaal Strafhof van Den Haag niet. Het is deze regering die, in naam van vrijheid en democratie, het martelen van vijanden aanmoedigt.

Met de CC Marianne beslisten we in Kortrijk te willen mobiliseren/sensibiliseren nav de komst van Bush. Dit willen we bereiken door een week op voorhand een actie op poten te zetten in Kortrijk. Doel is om de pers te halen en de aandacht van voorbijgangers te trekken. We laten ons voor deze actie inspireren door een actiegroep uit Engeland. Zij bewandelen de weg van de ironie en het situationisme in hun acties. We willen een soort steuncomité voor Bush uitbeelden. (mannen in maatpak en vrouwen in mantelpakjes (industriëlen, beursmakers, oliebaronnen,...) met borden met boodschappen op als: Fuck the third world, more cars – less trees, keep spending money, bomb poor people, war is good for the economy en dergelijke...) Dit moet duidelijk maken welke belangengroepen wel varen bij de politiek van de regering Bush.

Tijdens deze ludieke & erg visuele actie is er een groep mensen die aan voorbijgangers flyers uitdelen die duidelijk maken wat onze boodschap is en wat we willen bereiken. (zodat er geen verwarring is)

Deze actie gaat door op zaterdag 12 februari om 14u in het Ring Shoppingcenter en om 16u in de Lange Steenstraat.

We willen deze actie organiseren vanuit een breed draagvlaak en vragen daarom aan de Wereldwinkeljongeren en de leden van de Noord Zuid Raad om deze actie te steunen en hiervoor mee op te roepen.

Wie de actie wil steunen, wil deelnemen en/of geïnteresseerd is om te helpen met het bijeenzoeken van kostuums, het opstellen van een perstekst en het knutselen van de borden kan dit laten weten op volgend adres: elke.decruynaere@pandora.be

Wie doet nog mee???