arch/ive/ief (2000 - 2005)

Blokwatch is back na DOS-attack
by Blokwatcher Wednesday, Jan. 12, 2005 at 12:08 PM
info@blokwatch.be

Tengevolge van een DOS-attack is de nieuwe Blokwatch-website bijna vier dagen offline geweest. De site staat sedert dinsdagavond 11 januari, omstreeks 21 uur, weer op het wereldwijde web.

Op vrijdag 7 januari 2005 werd onze nieuwe website aan pers en publiek voorgesteld.

Kort daarna werd de site het mikpunt van een Dos-attack (Dos-Attack staat voor Denial of Service Attack. Het is een soort aanval naar een netwerk toe om zo het netwerk plat te krijgen en dit door het netwerk te belasten met nutteloze trafiek.)

Zowel op vrijdag als zaterdag ontving de site bijna 200.000 hits (pageviews), wat een trafiek genereerde van meer dan 2 gigabyte (ter vergelijking: dat is wat de website van een doorsnee KMO op een hele maand te verwerken krijgt).

Zaterdagmiddag 8 januari was de site plots onbereikbaar. Onderzoek van de logfiles heeft uitgewezen dat er sprake is geweest van een kwaadaardige attack (tot 80 hits per seconde), die de server waarop de site gehost is deed crashen. Hiertegen zal klacht worden neergelegd bij de Computer Crime Unit (CCU) van de Federale Politie. Vanop een twintigtal wereldwijde verspreide, en allicht gehackte, pc's werden duizenden requests uitgevoerd om het verkeer naar de site te overbelasten.

Blokwatch, dat een vrijwilligersproject is van een 15-tal mensen, start ondertussen een campagne om de nodige financiƫle middelen in te zamelen (ca. 3200 euro) om in de toekomst op een eigen server te kunnen draaien. Storten kan op rekeningnummer 001-4430409-10 van het 9 November Fonds (genoemd naar de dag waarop het VB definitief veroordeeld werd wegens racisme).

Wij rekenen op u!